Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, "HDP daha önceki kapatma davaları öncesi gibi yedek partisini çoktan hazırladı. Tıpkı HDP ve PKK gibi 'özerklik' hayalleri kuran bu partinin adı DBP. HDP'den seçildikten sonra istifa eden bir vekil DBP'ye geçti ve TBMM'de temsil ediliyor" dedi.

HDP ve ondan önceki partileri bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, kapatma davasının önemli bir adım olduğunu belirterek, HDP'nin yedek partisini çoktan hazırladığını iddia etti. Şener'in yazısındaki o bölüm şöyle: 

"Evet, terörün siyasi ayağı ile mücadelede, HDP'ye kapatma davasıyla önemli bir adım atıldı. Ama unutmayın, HDP daha önceki kapatma davaları öncesi gibi yedek partisini çoktan hazırladı. Tıpkı HDP gibi, PKK gibi 'özerklik' hayalleri kuran bu partinin adı DBP.

HDP'den seçildikten sonra istifa eden bir milletvekili DBP'ye geçti ve TBMM'de temsil ediliyor. O yüzden gelinen nokta şunu gösteriyor, terör örgütü PKK ile silahlı mücadelede başarı gösteren Türkiye, terörün siyasi ayağı ile de kararlı mücadelesini vermeli. Terör örgütü ile en küçük ilişkisi olan, örgüt elebaşının adını ağzını alanın siyaset yapamayacağı bir hukuk düzeni kurulmalı."

Editör: TE Bilişim