Yaklaşık 2,5 aydır Sedat Peker çok ciddi ve bir o kadar da vahim olayları ortaya döküyor yaprak kımıldamıyor? Hele bu ülkenin Cumhuriyet Savcıları adi vakalarda bile hemen ve resen harekete geçen savcılar bu kadar isnat ve iddialar karşısında neden suskun kalıyorlar. Neler Oluyor?

Türkiye, Cumhuriyetle yönetilen, sosyal bir hukuk devleti diye başlayan nutuklar artık anlamı yitirmiş durumda. Örtülü olarak resmen bir korku imparatorluğuna, polis devletine dönmüş durumdayız. Soma maden işçileri hakları verilmediği için 6-7 kez Ankara’ya yürümek istediler her defasında önleri polis ve jandarma tarafından kesiliyor ve haklarını aramalarına müsaade edilmiyor. Neler Oluyor?

Yine başa dönerek, bir zamanlar Ak Parti iktidarı ve mensupları ile el ele, kol kola birlikte seçim mitingleri yapan Sedat Peker, kendisine devlet koruması verilen Sedat Peker, şimdilerde iktidar mensuplarının diliyle ‘Organize suç örgütü Lideri’ olmakla suçlanan Sedat Peker. Peker’in ortaya koyduğu, videolarla ve belgeleriyle ortaya attığı iddialar doğru mu yanlış mı neden araştırılmıyor? Muhalefetin bu konuda vermiş oldukları araştırma önergeleri Ak Parti ve küçük ortağı MHP Milletvekili oyları ile reddediliyor. Neler Oluyor?

Evinin kenarındaki derede balık tutan gariban köylüye neden maske takmadın diye ceza kesen devletin kolluk güçlerİ gücünüz sadece garibana mı yetiyor. Mart Ayında lebalep kongreler yapılırken neredeydiniz. Sizler de oradaydınız ve o suça ortak oldunuz. Peki tüm bu olup bitenler karşısında Ülkemizin Cumhuriyet Savcıları ne yapıyordu? Sadece seyrediyorlardı. Neler Oluyor?

Bu ülkede yıllardır ısıtılıp ısıtılıp rafa kaldırılan ‘Hayvan Hakları Yasası’ kanun taslağı var. Son günlerde yine TBMM’de görüşülüyor. İnşallah iyi bir sonuç alınır ve o sessiz canların hakları bir nebze de olsa sağlanmış olur. Ancak yasa görüşülürken, iktidar mensubu milletvekilleri hayvanlara yapılan cinsel saldırıları suç olarak değil kabahat olarak görmeleri ise ayrı bir garabettir. Hayvanlara yapılan cinsel saldırılar suç sayılmamalı imiş. Yasaya son şekli verilirken bu hatadan inşallah dönülür diye temenni ediyoruz. Neler Oluyor?

Bu ülkede birçok sorunun cevabı yok. Mesela 128 milyar dolar nerede? Tank Palet Fabrikası Katarlılara satıldı mı satılmadı mı? 5 ila 10 yerden maaş alan maaş obezi devlet memurları konusu soruluyor ama cevap veren bir makam yok. Gri Pasaportla yurt dışına kaçırılan kişiler konusu ne oldu? Kıbrıs’ın Doğu’sunda petrol araması yapan gemilerimize ne oldu? Daha düne kadar darbeci diye nitelendirilen Mısır hükümeti ile son dönemde yapılmaya çalışılan münasebetlerde hangi noktadayız. Suriye’de Esad’la tekrar kanka olabilecek miyiz? Sayın Cumhurbaşkanımız Esad’la Bodrum’da yine birlikte piknik yapabilecek mi? Afganistan’dan ABD güçlerini çekme kararı aldı. Türkiye Afganistan bataklığında yalnız bırakılıyor ve bizim yöneticiler de bataklıkta kalmaya dünden razı gibiler. Neler oluyor?

Ülkemiz’de esrarengiz olaylar devam ediyor. Kripto para vurgunu yapan, Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer elini kolunu sallayarak Arnavutluk’a kaçıyor veya kaçırılıyor. Özer’in iktidar mensupları ile yakın ilişkileri olduğu ortada. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile çok samimi fotoğrafları yayınlandı. Bu resimler enstantane veya tesadüfen çekilmiş resimler değil elbette. Bu kripto para vurguncusu tosuncuk unutturuldu. Neler Oluyor?

Bir tosuncuk vakası da yine gündemde.

Çiftlikbank’ın kurucusu Tosuncuk Lakaplı Mehmet Aydın 3.5 yıldır Güney Amerika’da kaçak olarak yaşadığı biliniyordu. Ancak son günlerde ne oldu ise aniden Tosuncuk Mehmet Aydın teslim olmaya karar veriyor ve Brezilya Türkiye Başkonsolosluğuna teslim oluyor. Tosuncuk Türkiye’ye getiriliyor ve ifadesinden sonra Edirne Cezaevine konuluyor. Şimdi soruyoruz. Bu bir tesadüf mü? Tosuncuk neden teslim oldu? Birileri kendisine güvence mi verdi? Sen gel bir süre yatar çıkarsın diye nasıl bir güvence verildi ise. Ortaya koyduğu gerekçeler ise pek inandırıcı gelmiyor. Gerçeklerin er veya geç ortaya çıkma gibi bir alışkanlığı vardır. NELER OLUYOR?

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE