CHP'nin özerklik sözleri ve Eren Erdem'in Rudaw röportajı Nihat Genç'i tam anlamıyla çıldırttı.

2019 yılına kadar OdaTV'de yazarlık yapan sonrasında 'ruhen satıldı' diyerek OdaTV'ye yazmayı bırakan Nihat Genç Veryansın TV'ye röportaj verdi.

Dikkat çeken açıklamalar yapan Nihat Genç CHP'nin iktidar olmak için HDP ile işbirliği yapmasını sert bir dille eleştirdi.

Nihat Genç CHP'nin PKK ile yakınlığı herkes tarafından bilinen HDP ile ittifak yaparak oy hesabı yapmasına tepki gösterdi.

"SÖZ KONUSU MEMLEKETSE ARİTMETİK HESAP TUTMAZ!"

"CHP Cumhuriyeti kuran partiyse aritmetik hesabı bırakmalı" diyen Genç, "Aritmetik hesabı yaptık HDP 10 verecek yüzde 5 verecek diye mantık hesaplarıyla bir yere varamaz. Memleketi de burada kumar masasına atamaz. Söz konusu memleketse aritmetik hesap tutmaz." dedi.

"ATATÜRKLE ALAKANIZ YOK TERBİYESİZ ADAMLAR!"

CHP'nin sergilediği tutumun Atatürk'le alakası olmadığının vurgusunu yapan ve "Terbiyesiz adamlar" diyerek yerden yere vuran Nihat Genç konuşmasına şöyle devam etti:
"Ben seçimi kazanacağım ama yüzde 3'e ihtiyacım var. PKK gel sen bana oy ver, ben de sana çözüm süreci eyalet vereyim(!) Ne lan bu hesap! Vatan hainliği hesabı bu! Cumhuriyet Halk Partisi'nde yakışır mı? Atatürkçüyüm deyip duruyorsunuz. Atatürk’le hiçbir alakanız yok. Adını ağzınıza almayın. Terbiyesiz adamlar." dedi.

BUĞRA KAVUNCU’DAN GİRDİ, CANAN KAFTANCIOĞLU’NDAN ÇIKTI

Nihat Genç açıklamasına şöyle devam etti “Bir sahtekârlıktır, kendine güveneceksin, ne dedim bunun başında, “Süleymaniye bizimdir, Ayasofya'da bizim değil” Ayasofya'da kıymetli şüphesiz, kılıçla alınmış tamam ama Süleymaniye kadar değerlidir. Çünkü Süleymaniye’nin her taşını ben koydum. Ben ürettim onu.
Sen bir şey üretemeyince, kendinin üreteceğine inanamıyorsan,  İngiliz’in öğrettiği  Amerika'nın öğrettiği,IMF’nin öğrettiği  yurt dışından bir takım adamlarını öğrettiği, Enver Altaylı’larını öğrettiği, Ruzin Nazar’ların  öğretti,  Buğra Kavuncu’ların öğrettiği, Canan Kaftancıoğlu’ların öğretti, yüzde üç oradan, yüzde iki oradan… geldik bu hesap tutmaz. Türk milletine  bu hesap tutmaz” dedi.

KURT POSTERİ
Nihat Genç veryansın tv’ye verdiği röportajda, fonda kullandığı kurt posteri çok tartışıldı. Sosyal medyada bir çok yorum alan kurt posterinin bir mesaj mı yoksa öylesine koyulmuş bir objemi olduğu ise bilinmiyor.