Galatasaray'da başkanlık seçiminin ardından artık gözler yeni teknik direktörün kim olacağına çevrildi. Kamuoyunda Fatih Terim, Okan Buruk ve Nuri Şahin isimleri en çok öne çıkan yerliler. Terim ve Buruk boşta. Fraport TAV Antalyaspor'un başındaki Şahin'in sözleşmesine ilişkinse Ajansspor önemli bir detaya ulaştı.

Şahin'in 5 yıllık sözleşmesi var ama

Dursun Özbek ile birleşerek Galatasaray yönetimine giren Metin Öztürk, tek başına aday olduğu dönemde Nuri Şahin'i teknik direktör olarak düşündüğünü resmen açıklamıştı. Yeniden başkan seçilen Özbek yönetiminin en güçlü isimlerinden olan Öztürk ile birlikte Şahin seçeneği de tekrar güçlendi. Geride kalan sezonda oyuncu-teknik direktör olarak başarılı bir performansa imza atan Nuri Şahin’in Antalyaspor ile 5 yıllık bir anlaşması var. Fakat, sözleşmede çarpıcı bir detay da var.

Şahin, 1.5 milyon Euro'ya serbest

Elde ettiğimiz bilgilere göre Nuri Şahin’in sözleşmesinde serbest kalma maddesi yer alıyor. Bu tutar da 1.5 milyon Euro. Galatasaray'ın yeni yönetimi eğer isterse bu bedeli ödeyip kendisiyle de her konuda anlaşması halinde Nuri Şahin'i takımının başına getirebilecek.

1.7 puan ortalaması tutturdu

Lisansı olmadığı için hem esame listesinde oyuncu olarak yer alan hem de Antalyaspor Futbol Sorumlusu unvanını taşıyan Nuri Şahin, 30 maçta 14 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 yenilgilik bir performansa çok başarılı bir performansa imza attı. 1.7 puan ortalaması yakalayan Nuri Şahin, geride kalan sezonda Süper Lig’de en çok dikkat çeken teknik adamlardan birisi oldu ve Galatasaray'ın da gündemine girdi.

Şahin'in takviye talepleri karşılanmadı

Geçen sezon elde edilen başarının ardından Antalyaspor yönetiminden kadronun korunmasını isteyen Nuri Şahin, ilk 11’e 3 de takviye talep etti. Yönetim henüz bu konuda bir adım atmazken Ruud Boffin ve Naldo’nun da yeni sözleşme için henüz ikna edilemediği öğrenildi. Haji Wright ve Fernando Martins’in de geleceği belirsiz olan Akdeniz ekibinde, Andrea Poli ise alacakları için kulübe ihtarname çekti.

Editör: TE Bilişim