ASAL Araştırma, 26 ilde Türkiye'nin en güvenilir kurumlarını araştırdı. Anket sonucuna göre en güvenilir kurum Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), en az güvenilen kurumlaar ise siyasi partiler, Diyanet İşleri Başkanlığı ve sivil toplum kuruluşları (STK).

Araştırma, 3-8 Temmuz 2022 tarihleri arasında İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Aydın, Manisa, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kırıkkale, Kayseri, Zonguldak, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'de yapıldı. 2 bin 425 kişinin katıldığı ankette en güvenilir kurumlar sıralandı. 

Anket sonuçlarına göre, araştırmaya katılanların yüzde 15.2'si “Türkiye'nin en güvenilir kurumunun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)” olduğunu söyledi. İkinci sırada ise yüzde 11.4 ile Cumhurbaşkanlığı yer aldı. Listenin üçüncü sırasında yüzde 9.0 ile Güvenlik Güçleri bulunuyor.

Güvenlik güçlerini dördüncü sırada yüzde 6.7 ile sağlık kurumları takip etti. Beşinci sırada yüzde 4.8 ile yargı kurumları, altıncı sırada yüzde 2.3 ile siyasi partiler, yedinci sırada yüzde 1.5 ile medya, yüzde 1.2 ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yüzde 1.0 ile Diyanet yer aldı.

Katılımcıların yüzde 33.6'sı ise hiçbir kuruma güvenmediğini belirtti.

Editör: Yadigar Hanım