Menemen Belediyesi'ne yönelik yürütülen "zimmet ve irtikap" soruşturması kapsamında tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un yerine Belediye Başkan Vekilliği seçimi yapıldı.

Bu "zimmet ve irtikap" a İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'na kadar uzandığı iddia edilmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin izlediği seçimde CHP ve İYİ Parti ittifakının fire verdiği gözlendi.

CHP VE İYİ PARTİ İTTİFAKINDA BULUNAN 18 MECLİS ÜYESİNDEN 3'Ü CHP'Lİ ADAYA OY VERMEDİ!

15 CHP ve 3 İYİ Parti Meclis üyesinin bulunduğu Millet İttifakı seçimde fire verdi ve 3 Meclis üyesi CHP'li üye Deniz Karakurt'a oy vermedi. Deniz Karakurt, kurayla Belediye Başkan Vekili olarak seçildi.

CHP'nin üst düzey yöneticilerinin seçimi izlemesine rağmen 3 Meclis üyesinin AK Parti ve MHP'nin adayı AK Partili üye Aydın Pehlivan'a oy verdi.

CHP'Lİ ÜYE KURAYLA BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİ

Hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Aksoy'un görevden uzaklaştırılmasının ardından Belediye Meclisi'nde seçim yapıldı.

15 CHP, 3 İYİ Parti, 10 AK Parti, 2 MHP ve 1 Bağımsız Meclis üyesinin bulunduğu Menemen Belediyesi'nde; AK Parti ve MHP'nin adayı AK Partili üye Aydın Pehlivan; CHP ve İYİ Parti'nin adayı CHP'li üye Deniz Karakurt yarıştı.

Editör: TE Bilişim