Alpu’da, Cumhur İttifakı’nın iki ortağı olan BBP ve MHP, farklı adaylarla seçimlere katılarak rekabeti artırdı. Her iki parti de kendi adaylarıyla yarışa girerken, bu durum yer yer gerilime yol açıyor. Geçen hafta sonu BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi ağırlayan Alpu, bugün MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’i konuk edecek.

AKP, belediye başkanlığı için 11 aday adayı ile yarıştı ve sonunda ilçeyi ittifak ortağı MHP’ye bırakmaya karar verdi. Daha önce iki dönem AKP’den Alpu Belediye Başkanı olarak görev yapan Rafet Demirtaş, partisinden ayrılarak BBP’nin adayı olarak seçimlere katıldı. MHP’nin adayı ise Alparslan Kokulu oldu. İttifak içindeki gerginlik, önce AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hatipoğlu’nun ilçede yaptığı açıklamalar ve ardından afişler yüzünden arttı. BBP adayı Demirtaş, seçim afişlerinde Cumhur İttifakı adayı Hatipoğlu ile birlikte kendi fotoğrafını kullanınca, AKP ve MHP’nin Alpu İlçe Başkanlıkları duruma itiraz etti ve konuyu mahkemeye taşıdı. Mahkeme kararıyla Demirtaş’ın afişleri kaldırıldı.

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

Geçtiğimiz hafta sonu BBP Genel Başkanı Destici’nin miting düzenlediği Alpu’da, bugün MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter’in de seçim çalışmalarına katılacağı ve aday Kokulu için destek toplayacağı bildirildi.

Kaynak: Eskisehir.net - Büşra Küçük