MHP 24 Haziran seçimleri öncesinde başlattığı af yasasını ısrarla gündemde tutmaya çalışıyor. Af konusu öyle bir konu ki OK VE YAY ORTAKLIĞI GİBİDİR.

Yaydan ok çıktıktan sonra artık geri dönmesi mümkün değildir. Hedefe öyle veya ulaşmak durumundadır. MHP’nin af teklifi de yaydan çıkan ok gibi düşünülmelidir.

Şu anda cezaevlerimizde toplam 224 bin 878 kişinin bulunduğu açıklandı. Bu rakamın 85 bin 105’i tutuklu, 139 bin 773’ü hükümlü olarak yatmaktadırlar. Türkiye cezaevlerinin toplam kapasitesi 202 bin 676 kişidir. Bu kapasitenin üzerinde yani 22 bin 202 tutuklu veya hükümlü yerlerde yattığı ifade edilmektedir.

Bu kısa açıklamanın ardından MHP’nin ortaya attığı af tasarısı öyle veya böyle 224 bin 878 tutuklu ve hükümlüyü ilgilendirdiği gibi, her aileyi 4 kişiden oluştuğunu düşünürsek, aileleriyle birlikte milyonları ilgilendiren bir konu haline geldiğini söylemek durumundayız. O nedenle bu konu gündeme bir defa geldi mi bir daha geri çekmek mümkün değildir. Bir şekilde çözüme ulaştırılması gerekmektedir.

MHP Genel Merkezi ve bu af yasası ile ilgili kurduğu hukukçular bu konuyu enine boyuna tartıştığını düşünüyorum. İnşallah geçmişte çok ta hoş olmayan af yasaları ile meydana gelen hoşnutsuzlukların tekrar yaşanmaması konusunda azami ölçüde dikkatli çalıştıklarını düşünüyorum.

Kamuoyunda MHP’nin bu af yasasında ısrar etmesinin seçim öncesi ortaya atılması bir nevi seçim yatırımı olarak algılanmıştı. Hatta konunun Türkiye’nin son kabadayısı olarak bilinen hükümlü Alaattin Çakıcı ile özdeşleştirdiklerini bile söyleyenler oldu. Seçim öncesi konunun gündeme getirilmesi Alaattin Çakıcı üzerinden oy devşirmeye yönelik olarak algılandı.

Alaattin Çakıcı zaten 7 yıldır fazladan cezaevinde tutulmaktadır. Yedi yıldır tam salıverileceği anda başka bir suç icat edilerek her defasında Alaattin Çakıcının özgürlüğüne kavuşmasının önüne geçilmiştir.

Burada MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sormak gerekiyor. Alaattin Çakıcı 7 yıldır fazladan yatırılırken kılını dahi kıpırdatmadınız. Birden bire ne oldu da seçim öncesi Alaattin Çakıcı’yı keşfettiniz? Belkide seçim öncesi birileri kulağınıza fısıldadı. Alaattin Çakıcı’yı gündeme getirirsen o konuda toplumumuzda hassasiyeti olan kişilerinde oyunu kazanırız kurnazlığı mı yatıyordu.

Her ne sebeple olursa olsun bu konu başta da söylediğimiz gibi okun yaydan çıkışı gibi, mademki gündeme getirildi artık geri dönüşü olmayan bir noktaya gelmiştir.

Bu konudaki tek çekincemiz, yapılacak af yasasının tarihe ‘Rahşan Affı’ olarak geçen af yasasına dönüşmemesidir.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE, VE DİYEBİLENE