Ülkemiz genelinde 769 KYK yurdu var, bu yurtların kapasitesi de 700 bin kişi. Yıllık 350 bin yerleştirme yapılıyor.

KYK yurtları pandemi nedeniyle 2 yıldır kapalı ve yerleştirme yapılmadı. 2 yıllık birikim nasıl yerleştirilecek? Yurtlara öğrenci alımı için hazırlıklar yapıldı mı? Temizlik, hijyen, pandemi kuralları, odalarda kalacak öğrenci sayısı? Bu sorulara cevap verecek Bakan Kasapoğlu hâlâ ortada yok.

Özellikle KYK yurtlarının mutfak, lokanta, kafeterya, kantin işletmecileri belli değil. 2 yıldır kapalı olan bu ortak alanların temizliği, hijyen şartlarının sağlanması, eleman alımı, malzeme temini ve pandemi döneminde kullanım koşullarının nasıl olacağı açılışa günler kala belirsizliğini koruyor.

Japonya'daki Olimpiyat oyunlarına giden ve Oyunların kapanışı ile Türkiye'ye dönen GSB Bakanı Kasapoğlu, yüz binlerce öğrenciyi, ailesini, işletmeciyi ve çalışanını ilgilendiren sorunları çözmeden tekrar Japonya'ya gitti. Kalabalık bir grup ve danışmanları ile Tokyo'da olan Bakan "kendim inceleyip karar vereceğim" diyerek kimseye yetki de vermemiştir.

KYK personeli teyakkuzda, yüzbinlerce öğrenci ve ailesi ayakta, işletmeciler merakta hep birlikte GSB Bakanı Kasapoğlu’nun yolunu gözlüyorlar.

Editör: TE Bilişim