Koronavirüs salgını nedeniyle okullar ve üniversitelerdeki tatillerin uzaması yeniden gündeme geldi. Bu konuda kesin bilginin 18 Mart Çarşamba gününde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması olası olarak görünmekte. Peki okullar ne zaman açılacak?

Erdoğan tarafından Beştepe'de organize edilen toplantının hemen ardından yapılan açıklamada koronavirüs salgınından dolayı okullar 2 hafta, üniversiteler ise 3 hafta süresince tatil ilan edilmişti. MEB Ziya Selçuk açıklamasında, iki haftalık tatil sürecinin ilk haftasında öğrencilerin evlerinde dinleneceğini sonraki haftada ise 23 Mart Pazartesi gününden itibaren evlerinden uzaktan erişim sürenin başlayacağını ifade etti.

OKULLAR NE ZAMAN KADAR TATİL? KORONAVİRÜS TATİLİ UZAYACAK MI?

Prof. Dr. Ateş Kara tarafından yapılan açıklamada, koronavirüs nedeniyle okullar ve üniversitelerin tatil sürelerinin daha da uzayabileceğini bunun duruma göre değer kazanabileceğini ifade etti. Koronavirüs vakalarındaki artış ya da azalmaya göre bu konuda kesin kararın verilebileceğini belirten Kara ayrıca Nisan'da gerçekleşecek olan ara tatilin bile öne çekilmesinin daha doğru olabileceğini hatırlattı.

Editör: TE Bilişim