İYİ Parti, 31 Mart 2024’teki yerel seçimlere hazırlanırken, Ordu’da AKP’nin kurucu il başkanı ve eski büyükşehir belediye başkanı Enver Yılmaz’ı aday olarak belirledi. Bu karar, İYİ Parti teşkilatında ‘teşkilatta çalışanlar ne olacak?’ şeklinde tepkilere neden oldu.

İYİ Parti, yerel seçimler için adaylarını peş peşe duyururken, Ordu’da bir kriz yaşandığı iddia ediliyor. Partililer, İYİ Parti’nin Ordu’da uzun zamandır örgütlendiğini ve teşkilatın kendi adaylarının olduğunu savunarak, Yılmaz’ın adaylığına genel merkeze itiraz ediyor. İtirazların İYİ Parti lideri Meral Akşener’e de ulaştığı ve Akşener’in “En kısa zamanda oraya gideceğiz” dediği ifade ediliyor.

Partililer, ayrıca Yılmaz’ın geçmişteki soruşturmaların da partinin Ordu’daki imajına zarar vereceğini belirtiyor. Enver Yılmaz, 13 Eylül 2018’de, AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş hakkında Twitter’dan paylaşımlar yapmıştı.

Yılmaz, Kurtulmuş’un 8 yıl önce, HAS Parti Genel Başkanıyken, AKP’yi eleştirdiği bir videoyu şöyle paylaşmıştı: “‘Aramızda gizli ve sinsi AKP’liler olabilir’ demişti. Yıllar sonra haklı çıktı. Geldiği yeri görünce en gizli ve sinsi kendisiymiş. ‘Edebinizi takının’ diyerek bize parmak sallayan, en ağır hakaretleri çekinmeden yapan kişinin 8 yıl önceki sözleri. Demek ki ne oldum değil, ne olacağım demeli.” Bunun yanı sıra Ordu’da, 23 Temmuz 2017’de yapılan Aybastı Perşembe Yayla Şenliği’nde, o zamanın Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik ile Enver Yılmaz arasında protokolde tartışma çıkmıştı. O sırada Kültür ve Turizm Bakanı ve Ordu Milletvekili olan Numan Kurtulmuş, tartışmanın ortasında kalmış ve şenliği terk etmişti. Numan Kurtulmuş ile Enver Yılmaz arasında bu olay yüzünden araları açılmıştı.

Akşener İyi Parti'ye Veda Etti Akşener İyi Parti'ye Veda Etti

Emniyet Müdürü Suat Çelik, kendi isteğiyle Ordu Emniyet Müdürlüğü’nden ayrılmış ve merkeze gitmiş, daha sonra da Emniyet Genel Müdürlüğü’nde Özel Güvenlik Denetleme Başkanı olarak atanmıştı. Enver Yılmaz, Kurtulmuş hakkında Twitter’dan yaptığı paylaşımları yaklaşık 1 saat sonra silmişti. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, yaşananlar üzerine 29 Ocak’ta Ordu’ya gideceği ve bu konuyu çözmek için mesajlar vereceği belirtiliyor.

Kaynak: Haber merkezi