Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'in denizciliğe yönelik faaliyetlerin artırılması ve denizden daha fazla yararlanmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında imal edilen yerli tekneler, Türk kara sularına indi.

Ordu'nun yerli tekneleri, Fatsa ilçesinde kurulan fiber-kompozit üretim merkezinde profesyonel bir ekip tarafından imal edilen teknelerin tasarım, üretim ve satışını ise Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Oryaz gerçekleştiriyor,

İmalatına 2021 yılında başlanan teknelerin proje aşamasından denize indirilişine kadar bütün aşamaları özel bir ekip tarafından üstlenilmiş. Tasarımı mühendisler tarafından yapılan model tekneleri, uzman ustalar üretiyor. Üretimine ilk olarak iki model ile başlayan ve model çeşitliliğini artıran Büyükşehir Belediyesi nostalji kayıklarından balıkçı teknelerine kadar çok sayıda tekne üretiyor.

Bir çok şehirden aldığı siparişlerle inşa edilen tekneler, Türkiye geneline pazarlanıyor. Son olarak Marmaris’e satılan tekne ile Ordu’nun yerli teknesi turizm için Ege sularında açılacak.

Tekne üretiminin Ordu’da istihdama da önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Editör: Yadigar Hanım