Ordu’da gece yarısı başlayan sağanak yağış kentte sele neden oldu. Yağış derelerin taşmasına neden olurken, taşan derelerden gelen suyun kuvveti, yollarda hasar oluşturdu.

Perşembe Sırakovancı, İmeçli, Kuyluca, Yeşilköy ilçelerinde gece başlayan ve sabaha kadar etkili olan kuvvetli yağmurda dereler taştı. Taşkın nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı. Çok sayıda fındık bahçesinde de göçükler meydana geldi. Ekipler selin meydana geldiği bölgelerde çalışma başlattı.

Vatandaşlar, sabah su seviyesinin yüksek olduğunu, zaman geçtikçe suyun azaldığını, yukarı kesimlerde etkili olan yağmur sularının bölgeye geldiğini söyledi.

"YAĞMUR BİR ANDA BASTIRDI, MÜDAHALE EDEMEDİK"

Fatsa ilçesinin Ilıca, Kurtuluş, Yalıköy, Bolaman mahallelerinde de derelerin taşması sonucu şehir merkezine yakın yerleri su bastı.

Sağanak yağış nedeniyle kümes hayvanlarının telef olduğunu belirten vatandaşlar, yağmurun bir anda bastırdığını, o yüzden hiçbir müdahalede bulunamadıklarını kaydetti.

Etkili olan sağanak yağış sonrası bölgede incelemelerde bulunan Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, “Ilıca ve Yalıköy mahallelerimizde bulunan derelerde taşkınlar meydana geldi. Ekipler sahada çalışıyorlar. Vatandaşlarımızdan isteğim dere kenarlarında bulunmamaları. Can kaybı yok. Maddi hasarlar meydana geldi” dedi.

METEOROLOJİ YAĞIŞLARIN DEVAM EDECEĞİNİ DUYURDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ordu için yağışların devam edeceğinin tahmin edildiğini belirterek, olabilecek sel, su baskını, heyelan ulaşımda aksama gibi konularda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Editör: Yadigar Hanım