Kampanyayla birlikte orta gelirli vatandaşların piyasaya göre daha uygun vadeler ilk kez konut alabilmesini hedefliyor.

Bu kapsamda, İstanbul'da 5 milyon liraya, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla'da 3 milyon liraya ve diğer kentler için 2 milyon liraya kadar finansman sağlanabilecek.

İlk 3 yıl devlet katkısı ve vade boyunca hane halkı geliriyle uyumlu ödeme imkanlarının olduğu kampanyada ilk etapta 100 bin ailenin tamamının birinci el olacak yeni evlerine kavuşması amaçlanıyor. Kampanyada, yüzde 0,69'dan başlayan vade farkı, 15 yıl vadeli, yüzde 10 peşinat, hane gelirinin yüzde 30'unu geçmeyecek taksit oranı ve ilk 3 yıl ödeme kolaylığı sağlanacak.

Vatandaşlar bu yeni kampanya ile birlikte 81 ilde bitmiş konutlar, inşaatı devam eden konutlar, bankalarla garantörlük sözleşmesini imzalamış yeni başlayacak projelerden konut sahibi olabilecek.

Programdan yararlanmak isteyen hanedeki eşlerin üstünde konut bulunmaması ve son bir yıl içinde konut satmamış olması gerekiyor. Alınan konut 5 yıl boyunca satılamayacak, yeni evde bir yıl ikamet şartı olacak.

18 yaş üstü, kredi alımına uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek.

Projeye ilişkin detaylar bugünden itibaren açılan bir internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek ve vatandaşlar başvuru yapabilecek.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla'da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda bir yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli olmayacak.

Editör: Fatih Savuk