Bütçe görüşmelerinde CHP tarafından sunulan bütçe tasarısı oy birliği ile kabul edilirken, CHP Meclis Grup sözcüsü Tarık Balyalı, "Osmanlı'nın borcunu genç Türkiye Cumhuriyeti ödemişti, AK Parti'nin borçlarını da biz ödeyeceğiz" dedi.

 İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Aralık ayı toplantıları bütçe görüşmeleri ile sürdü. Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında Saraçhane binasında gerçekleştirilen oturumda Ekrem İmamoğlu, yatırım ve hizmetler ile İBB’nin gelecek vizyonuna ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, 26 Haziranda İBB yönetimini ağır bir borç yükü altında ve duran yatırımlarla devraldıklarını belirterek, “Kucağımızda vadesi geçmiş yaklaşık olarak 6 milyar liralık bir borcu teslim alarak işe başladık. Personelimizin maaşlarını ödeyecek paramız yoktu kasada. Yılsonuna kadar bizden önceki yönetimin yaptığı bütçeye göre 7,9 milyar liralık bir büyük bütçe açığı devraldık. Yani 6 milyar liralık vadesi geçmiş borç, artı sene sonuna kadar da yaklaşık 8 milyar lira daha para ihtiyacı. Toplamda 14 milyarlık bir bütçe açığı devraldık. Son 6 ayda biz bu 14 milyar liralık açığı yönettik. Ekonomi daraldığı için vatandaşın, şirketlerin geliri ve dolayısıyla vergisi düşmüş. Yani İBB’nin ve bağlı şirketlerinin gelirlerinde de ciddi bir gerileme yaşanmış. Bunu yönetirken de bakın, Aralık ayı sonuna yaklaştık; ama bizim vadesi geçmiş borçlarımız artmadı. Vadesi geçmiş borçlarımız hala devraldığımız 5,8 milyar lira seviyesinde. Üstelik devlete ödenen vergiler ve eski yönetimden kalma borçları ödediğimiz halde bu konuda çok büyük bir başarı elde ettik! Peki neler yaptık? Nasıl başardık?” diye konuştu.