YKS 2023 ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar sınavda aldıkları puanlara göre tercihlerini yapmaya başladı. Adaylar tercihlerini 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile de üniversite kayıtları başlayacak. Üniversite elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. 2. Üniversite başvuru tarihleri ise 21 Ağustos – 16 Ekim tarihleri arasındadır. 

Peki AÖF için üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

Anadolu Üniversitesi AÖF kayıt tarihleri belli oldu. Kayıt için gerekli olan belgeleri hazırlayarak kayıt süreci içinde ilgili üniversite ve bölüme başvurması gerekiyor. Belirtilen süreç içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır.

aöf

AÖF yaz okulu sınavları ne zaman?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yaz okulu sınavları 19 Ağustos'ta uygulanacak. Ancak Sınav tarihleri Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM tarafından yapılan sınavların durumlarına göre değişebilir.

AÖF yaz okulu kayıt ücretleri şu şekilde hesaplanır;

AÖF Yaz Okulu için belirlenen 1 saatlik azami ders ücretlerinin, öğrencilerin ders alacakları birimlere göre hesaplanmış hali verilmektedir.

Öğrencilerin 1 Saatlik Ders için Ödeyeceği Ücret = Azami Ders Ücreti × 14 (Bir Eğitim-Öğretim Dönemi 14 Haftadan Oluşmaktadır.)

1 saat için örnek hesaplama = 7 × 2 = 14 × 2,11 = 29,54 (Hafta) × (Dönem) = (Hafta) × (Azami Ders Ücreti) = (TOPLAM) 4 saatlik bir ders için örnek hesaplama = 29,54×4 = 118,16 TL

AÖF kayıt için gerekli olan evraklar neler?

aöf gerekli evraklar

AÖF kayıt ücreti hangi bankalara ödenecek?

Ders seçimi işlemini yapan öğrenciler 2022-2023 Öğretim Yılı Yaz Okulu ücretini yukarıda belirtilen tarihler arasında Ziraat Bankası aracılığıyla aşağıdaki ödeme yöntemlerinden biriyle gerçekleştirebilir;

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK), ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

aöf ödeme

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı