Klinik hasta deneylerinin devam ettiği belirtilen aşının Haziran ayı gibi hazır olacağı duyuruldu. 

KAR AMACI GÜDÜLMEYECEK

AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi’nin yaptığı bu ortaklık kapsamında, aşı adayı başarılı olursa dünya çapında erişebilir olacak. Aşının, düşük ve orta gelirli ülkelerde hızlı dağıtılması için uluslararası ortaklarla çalışılacak.  Anlaşmanın her iki tarafı da kar amacı gütmediklerini, sadece üretim ve dağıtım için bütçe ayırdıklarını bildirdi.   

PROF. DR. ERCÜMENT OVALI’DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Korona virüs aşısı için çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, yurt dışı aşı beklentilerinin yersiz olduğunu ve ülkemize bir faydasının olmayacağını savundu. 

Korona virüs salgını için aşı çalışmalarını büyük bir başarı ile sürdüren Prof. Dr. Ercüment Ovalı, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Yurt dışı aşı beklentilerini hayretle karşıladığını ve bu aşıların Türkiye'ye ulaşımının neredeyse imkânsız olduğunu belirten Ovalı, işin maddi boyutuna da dikkat çekti.

Ercüment Ovalı, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: 

“Yurt dışı aşı beklentilerini hayretle karşılıyorum. Bir şirket düşünün ki 7 milyar doz aşı üretecek 1. Dünya ülkelerini pas geçecek ve bizim gibi 2. dünya ülkelerini ilk sıraya alacak ve bir olasılıkla sonbaharda gelecek 2. dalgada bu aşı ile korunacağız. Ya maddi boyut..?”


 

Editör: TE Bilişim