Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Türk halkı ekonomik sıkıntı ve işsizlik yaşarken, hükümetin son 4 yılda diğer ülkelere yaptığı insani yardımları ve bunu açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi. Özdağ, "Türk insanının cebinden bütün dünyaya ağalık yapıyor bu beyler" dedi.

Prof. Dr. Özdağ'ın, halkın paralarının çarçur edildiğine dikkat çektiği konuşmasının videosu sosyal medyada en çok izlenenler arasına girdi. İçişleri Bakanı Soylu'nun son 4 yılda diğer ülkelere yapılan yardımları rakamlarıyla yıllara göre tek tek açıklayan Özdağ, tepkisini şu cümlelerle rile getirdi.

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı. Türkiye son 4 yılda dünyada en fazla insani yardım yapan ülke olmuş. Gururla söylüyor. Evet 2016’da değerli vatandaşlar Türkiye 7 milyar 943 milyon dolar insani yardım yapmış dünyanın değişik ülkelerine. 2017’de 9 milyar  234 milyon dolar yardım yapmış dünyanın değişik ülkelerine. 2018’de 9 milyar 927 milyon dolar dünyanın değişik ülkelerine yardım yapmış. 2019’da 9 milyar 371 milyon dolar yardım yapmış. 2020’de de 8 milyar 797 milyon dolar yardım yapmış. 2021, 2022’yi bilmiyoruz bile. Demek ki son 4 sene dediğine göre 2021’de de aynı yardım aynı tempo ile devam etti. İnanılır gibi değil. Türk insanı açlıkla, işsizlikle mücadele ederken Türk insanının cebinden bütün dünyaya bu beyler ağalık yapıp para dağıtıyorlar. Biz Türk insanının parasını dünyaya çarçur etmeyeceğiz, Türkler de insandır ve insani yardımı Türk milletine yapacağız."

Editör: Yadigar Hanım