Türkiye'de konut sorunu yaşanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mültecilere yapacakları ev ile ilgili sözlerine tepki Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılında Ankara'da il başkanları toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, sığınmacılara yapacakları evlerle ilgili de açıklama yapmıştı. Erdoğan'ın o tarihte yaptığı konuşma konut fiyatlarındaki yüksek artış ve kiralık ev bulma sorununun yaşandığı bu günlerde yeniden gümdem oldu. 

Erdoğan'ın Türk milleti yerine sığınmacılara öncelik verdiği açıklamasına sert tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Suriyelilere bahçe içinde ev yapacağız. Türk Milleti ise kiralık ev bulmakta bile zorlanacak. Hayır, Sığınmacılar vatanlarına dönecek, kendi evlerini kendileri yapacak. Türk Milleti’nin verecek 1 kuruşu bile yok artık" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan konuşmasında, "250 metrelik yerel mimarisiyle onlara konutlar yapsak, 300 metrekare olabilir, vs. Bir de çevresinde şöyle bir ufak bahçesi olsa. Onu da ekip biçse. Bu insanlar hiç olmazsa hazır balık değil, balık tutmayı da orada öğrenmiş olur. Bunu yapalım" demişti.

Editör: Yadigar Hanım