Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, "Suriye sınırına gidip ilk mayını döşeyeceğiz" şeklinde yaptığı açıklama sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tepkisine neden oldu. Soylu'nun engel olunacağını ifade etmesi sonrasında Hatay'a giden Özdağ, il sınırında jandarma tarafından engellendi.

Sondakika.com'un haberine göre, Özdağ, tüm siyasi partilere tepki göstermek için çağrıda bulunurken ilk destek Muharrem İnce'den geldi. İnce, "Sayın Özdağ'ın Hatay'a girişini engellemek anayasal bir suçtur. Engelleri derhal kaldırın, yanındayım @umitozdag" dedi.

Ümit Özdağ da Muharrem İnce'yi alıntılayarak "Teşekkür ederim Sayın Genel Başkan" diye yazdı.

MAYIN TARTIŞMASI İYİDEN İYİYE ALEVLENİYOR

Partisinin 1'inci Olağan Adana İl Kongresi'nde dün ses getirecek bir çıkış yapan ve bugün Hatay'ın Reyhanlı ilçesine giderek ilk mayını döşeyeceklerini ifade eden Özdağ'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sert sözlerle yüklenmişti. Bakan Soylu, "Meczup desen meczup, aklını kaybetmiş desen aklını kaybetmiş. Ya ne yapmaya çalışıyorsun? Biz müsaade eder miyiz?" ifadesini kullanmıştı.

ÖZDAĞ "GİDİYORUM, ENGELLE DE GÖRELİM" DEMİŞTİ

Bugün Twitter hesabından Bakan Soylu'nun sözlerine yanıt niteliğinde bir video paylaşan Özdağ, "Ben şimdi sınıra gidiyorum ve orada bir sembolik adım atacağız. Hadi engelle bakalım, engelle de görelim bakalım seni" ifadeleri kullandı.

Editör: Yadigar Hanım