Rusya'nın 2014'te başlayan Ukrayna'ya yönelik işgal harekatını ülke geneline yaymaya yönelik askeri harekatı üzerine Avrupa'nın gündeminde birinci sıraya oturan İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği meselesi, Türkiye'nin tavrı nedeniyle sürüncemede kalmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden bu ülkelerdeki FETÖ ve PKK yapılanmalarını dikkate alarak haklı kaygılar güden Türkiye'nin konuya yaklaşımını özetleyen bir dizi paylaşım yaptı. Çok sayıda alıntıyla yorum, eleştiri ve destekle karşılaşan Erdoğan'ın cümlelerini alıntılayan sosyal medya kullanıcıları arasındaki bir isim dikkatlerden kaçmadı.

Çözüm adı verilen ihanet sürecinde çocuk katili bölücü terör örgütünün propagandasını yapmak için kullandığı sosyal medya hesabından bu kez PKK karşıtı bir tavır almaya kalkan isim yandaş yazar Hilal Kaplan oldu. Erdoğan'ın uçağındaki daimi koltuk sahiplerinden biri olarak bilinen Kaplan, AK Parti Genel Başkanı'nın açıklamalarını "NATO'nun en büyük ikinci ordusunun Başkomutanı'ndan sorular" yorumuyla takipçilerine aktardı.

İlgili paylaşım sonrasında bazı sosyal medya kullanıcıları, Kaplan'a Türkiye'nin NATO'daki veto kozu sayesinde Avrupa'daki varlığını tehdit ettiği PKK'ya üzülüp üzülmediğini sorarken kimi kullanıcılar da Kaplan'ın sözlerini 'dalkavukluk' olarak nitelendirdi.

İşte Erdoğan'ın o paylaşımları:

Ve Hilal Kaplan'ın tiye alınan alıntısı:

Ordumuza, şehitlerimize hakaret etmişti

Adı 'Çözüm' konulan, Dolmabahçe'de Türk devletinin itibarının ayaklar altına alındığı, İmralı Canisinin mektuplarının mitinglerde okunduğu buhran döneminde PKK propagandası yapmak için her fırsatı değerlendiren Hilal Kaplan'ın sosyal meyda hesabı o karanlık yıllarda genç çocukların zihinlerini zehirlemek için neşredilen örgüt broşürlerini andırıyordu.

İşte zehirli propagandanın akılda kalan bazı örnekleri:

İlk başörtülü teğmen Hilal Kaplan'a konuştu - Güncel - ODATV

Ümit Özdağ, Hilal Kaplan için ne demişti?

Yıllarca Kandil'in kiralık kalemi olarak çalışan Hilal Kaplan'ın şaşırtan dönüşümü Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ tarafından da dile getirilmişti.

Prof. Dr. Özdağ'ı yıllar önce Dışişleri Bakanlığı görevlendirmesiyle katıldığı akademik etkinlikler üzerinden eleştirmeye çalışan Kaplan'a sosyal medya hesabından sert bir cevap veren Özdağ, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Büyük vatansevmez Hilal Kaplan ne demiş? Türk Dışişleri Bakanlığı’nın resmî görevlendirmesi ile katıldığım toplantı bu Hilal. Bir zamanlar 'Demokrat Öcalan ve Kürdistan' naraları atan sen şimdi sözde Kürdistan diyorsun ya. Bu bile büyük gelişme. Suçlusun, gereken sadece yargılanman."

Editör: TE Bilişim