AK Parti Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, TBMM Başkanlığı için Meclis Genel Sekreterliği’ne adaylık başvurusunun ardından TBMM'de CHP grubunu ziyaret ederek destek istedi. 

Kurtulmuş, ziyarette CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Grup Başkanvekilleri Burcu Köksal ve Ali Mahir Başarır ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Özel, "Sayın Kurtulmuş, desteğimizi istedi. Biz yarın aday çıkaracağız. Sayın Kurtulmuş, 2 yıl boyunca tarafsız olursa, biz 2. dönem adaylığında kendisini destekleyeceğiz ve karşısına aday çıkarmayacağız" dedi.

Özel, ziyaret ve TBMM başkan adaylığına ilişkin ziyaretin detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Özel, paylaşımında, "Ardından dar bölge seçim sisteminin uygulandığı İngiltere Parlamento Seçimlerinde saygın ve tarafsız Meclis Başkanlarının karşısına bir sonraki seçim döneminde rakip aday çıkarmama geleneğini izah ettik. Ancak; Can Atalay’ın tutukluluğuna, Meclis adına en yüksek itirazın yükseltilmesi, Bakanların Meclise ve milletvekillerine yönelik saygısız tavırlarına katiyen izin verilmemesi, Muhalefetin ve Meclisin hukukunun korunması, Sarayın talep ve talimatlarından bağımsız, Meclisteki tüm siyasi partilere eşit mesafede bir Meclis Başkanlığını iki yıl boyunca yapar ve sadece CHP’nin değil muhalefetteki tüm parti gruplarının takdirini kazanırsa, İngiltere Parlamentosu’ndaki gibi iki yıl sonra karşısına aday çıkarmayacağımızı açıkladık" ifadelerine yer verdi.

Prosedürün tamamlanması için dilekçesini verdiğini ifade eden Kurtulmuş, “Bundan sonra söz, TBMM’deki çok değerli 600 milletvekilindedir. Meclis’teki oylamalar sonucunda TBMM yeni başkanını seçecektir” diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım