Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bay Kemal ile çok çekiştik. Onun da kendince bir tarzı, üslubu, misyonu vardı. Özgür Efendi ise daha işe başlamadan listenin dibine düştü.” sözlerine CHP lideri Özel’den cevap geldi.

Özel, “Bu kadar az emekli maaşıyla, bu kadar fakirlikle uğraşırken o bana ne diyecek diye kafa yoruyor. Yemin ederim efendi demek kötü bir şey değil. Aylarca uğraşıp bana söyleyecek laf olarak ‘efendi’ lakabını seçtiyse bu bizim efendiliğimizden.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Özgür Efendi daha işe başlamadan listenin dibine düştü.” sözlerine cevap verdi.

Özel, “Efendi demek kötü bir şey değil. Ama o bir şey diyecekse emeklilere bir şey desin, önce şu 10 bin lirayı asgari ücret düzeyine getirsin” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÖZGÜR BEY LİSTENİN DİBİNE DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP’nin İstanbul’daki ilçe belediye başkan adaylarını duyurduğu törende eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yerine gelen Özgür Özel hakkında ilginç ifadeler kullandı. Erdoğan, “Bizim dönemimizde bu partide iki kez genel başkan değişti ama siyasi kalite ve kalibre noktasında her seferinde gideni aradık. Merhum Deniz Baykal ile pek çok konuda hemfikir olmazdık ama siyasi birikimini saygı duyardım. Bay Kemal ile çok tartıştık. Onun da kendince bir tarzı, üslubu, misyonu vardı. Özgür Bey ise daha işe başlamadan listenin dibine düştü.” dedi. Özgür Özel’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine cevap: Efendi demek kötü bir şey değil, ama önce emeklilere bir şey desin

ÖZEL: EFENDİ DEMEK KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini eleştiren sözlerine cevap verdi. Çankaya Belediyesi Abidinpaşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi açılış programından çıktıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, şöyle konuştu: “Onlardan emekliler sevinçli bir haber bekliyorlar. Bu kadar az emekli maaşıyla, bu kadar fakirlikle uğraşırken o bana ne diyecek diye düşünüyor. Düşündü, düşündü, ‘Özgür bey’ demeyi uygun bulmuş. Vallahi efendi demek kötü bir şey değil. Aylarca uğraşıp bana söyleyecek laf olarak ‘efendi’ lakabını seçtiyse bu bizim efendiliğimizden.

Müsavat Dervişoğlu ilk kez kürsüde konuştu: Sinan Ateş iddianamesine sert tepki gösterdi Müsavat Dervişoğlu ilk kez kürsüde konuştu: Sinan Ateş iddianamesine sert tepki gösterdi

“EMEKLİLERE BİR ŞEY DESİN, SONRA KENDİSİNE CEVAP VERECEĞİM”

Ama o bir şey diyecekse emeklilere bir şey desin, önce şu 10 bin lirayı asgari ücret düzeyine getirsin. 17 bin 2 lira asgari ücret düzeyi, en az emekli maaşı olsun. Ondan sonra kendisine cevap vereceğim.”

Kaynak: Haber merkezi