CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 'Bursa Çözüm Toplantısı ve Belediye Başkanları Aday Tanıtım Töreni'ne katılmak üzere Bursa'ya geldi.

Devlet Bahçeli liderliğinde MHP kampa giriyor! Devlet Bahçeli liderliğinde MHP kampa giriyor!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Devlet Bahçeli çıkmış bugün, 'Özgür Bey'in akıl sağlığı yerinde mi? Atatürk öldü. Kendisi ruhunu mu çağırmış da Atatürk'le görüşmüş' diyor. Sayın Bahçeli, bilmen gereken bir şey var. 'Atatürk öldü' diyorsan, Atatürk, sen hani bu Cumhuriyet düşmanlarına, bu Atatürk'e husumet duyanlara, 'Kurtuluş Savaşı' yoktur diyenlere, 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenlere koltuk değneği olduğun gün Atatürk senin için öldü" dedi.

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARINA TEPKİ GÖSTERDİ

Özel’in gündeminde, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamalar vardı. Bahçeli’ye tepki gösteren Özel şöyle konuştu:

"Ben geçen grup konuşmasında 81 il başkanımızın gözüne baktım ve dedim ki 'Başkanlarım kalkın ayağa. Gidin memleketinize ve Atatürk'ün partisini iktidar yapın. Atatürk sizden bunu bekliyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılında kurucu kadroları memleketi işgalden kurtaranlar, düşmandan temizleyenler, bu memleketin kuruluşunu örgütleyenler, sizden bugün yüzyıl sonra memleketi bir daha kurtarmanızı, Cumhuriyeti bir daha kurmanızı bekliyor' dedim. Devlet Bahçeli çıkmış bugün, 'Özgür Bey'in akıl sağlığı yerinde mi? Atatürk öldü. Kendisi ruhunu mu çağırmış da Atatürk'le görüşmüş' diyor. Sayın Bahçeli, bilmen gereken bir şey var. 'Atatürk öldü' diyorsan, Atatürk, sen hani bu Cumhuriyet düşmanlarına, bu Atatürk'e husumet duyanlara, 'Kurtuluş Savaşı yoktur' diyenlere, 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenlere koltuk değneği olduğun gün, Atatürk senin için öldü."

'ATATÜRK'ÜN ADINI ANMA SEN'

MHP Liderinin açıklamaları üzerine eleştirilerini sürdüren Özel, "Onun eseriyle gurur duyanlar için, onun emanetini, canı pahasına savunmayı göze alanlar için, iktidarda olmasa yıllarca muhalefette kalsa da birkaç çıkar, birkaç iş, 3-5 mevkii için, partisinin kurultayını kaybetmemek için onu satmayanların partisidir. Atatürk bizim yüreğimizde yaşıyor, Sayın Bahçeli. Atatürk, Çanakkale'de dedesi kefensiz yatanların partisidir. Bu memlekette ilkokul 1'inci sınıfta 'Atatürk ölmedi, içimizde yaşıyor' şiirini okuyan ve gözü yaşlı bu şiiri yüreğinde hisseden 10 milyonlarda, 80 milyonda yaşıyor. Atatürk senin için öldü. Senin için ölsün zaten Atatürk. Atatürk'ün adını anma sen" diye konuştu. (ANKA)

Editör: Habererk Haber Merkezi