CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti binasında çekilen para sayma görüntüleri hakkında, soruşturmanın hızla tamamlanmasını talep ettiğini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın soruşturmanın seçimlere kadar sürmesini istediğini ifade etti.

Özel, Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek’in moderatörlüğünde, Sözcü Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, köşe yazarı Deniz Zeyrek ve Senem Toluay Ilgaz’ın sorularını yanıtladı.

İsmailağa Cemaati parktaki tesettürlü kadınlara çarşafı dayattı İsmailağa Cemaati parktaki tesettürlü kadınlara çarşafı dayattı

Para sayma görüntülerinin, parti il binasının satın alınmasıyla ilgili olduğu anlaşıldı. Görüntülerde para sayan kişinin, Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı değil, parti il başkanlığının saymanı olduğu ve etrafındaki kişilerin de yasal bir işlem yaptıklarının farkında oldukları belirtildi. Ayrıca, olay yerinin bir AKP üyesi avukatın ofisi olduğu ve bu avukat hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

Özel, soruşturmanın hızlı bir şekilde sonuçlanmasını istediklerini, ancak Erdoğan’ın bunun seçimlere kadar sürmesini tercih ettiğini söyledi. Özel, Erdoğan’ın bu konuda bir psikolojik üstünlüğe sahip olmadığını ve sokakta da bu konunun bir sorun teşkil etmediğini, seçim sonuçlarına etki edeceğini iddia eden birinin olmadığını, bu iddiaları kesin bir dille yalanladıklarını vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi