31 Mart’a sayılı günler kala, seçim yarışı da hız kesmeden sürüyor. Bu yarış sırasında sık sık Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasındaki polemikler de gündeme geliyor.  

AKP’li Özhaseki geçtiğimiz günlerde,  “HDP  niye Ankara, İstanbul, İzmir’de 'de aday çıkarmıyor? Kimi destekliyorlar peki? Bizi mi destekliyorlar? Öyle bir şey yok. Onlarla dişe diş, başa baş mücadele eden insanlarız biz. O zaman kimi destekliyorlar? Çok belli” diyerek HDP’nin Mansur Yavaş’ı desteklediğini söylemişti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kayseri Milletvekili olan Özhaseki, bugünlerde “Onlarla dişe diş, başa baş mücadele eden insanlarız biz” derken, çözüm sürecinde ise, “Barış süreci başladı, insanlar yeniden kucaklaşıyor. Herkes heyecanlı bende heyecanlıyım, olması için dua ediyorum, elimden gelen gayreti de gösteriyorum. Barış sürecini de istemeyenler insanların hala ne demek istediğini anlamış değilim. Bu düşmanlığı bu fitneyi körüklemek isteyen insanlara dönüp arada diyorum ki senin çocuğun ölsün mü? Yok, ölmesin fakirin garibin çocuğu ölsün, niye ölsün? Niye öldüğü de belirsiz. Barış geliyor, bahar geliyor, insanlar kucaklaşıyor.” sözleriyle çözüm sürecinden, o günlerde yapılan AKP-HDP ittifakından memnuniyetini dile getirmişti. Özhaseki’nin çözüm sürecinde yaptığı o konuşma, Mansur Yavaş’ı destekleyenler tarafından sosyal medyada paylaşıldı.