Ailelerimiz iki yerde bulunmamızla ilgili öğütler vererek yetiştirdi bizleri. Birisi cenaze, diğeri ise düğün. Ancak pandemi nedeniyle, ikisine de engellemeler olduğu için katılamıyoruz.

Eşimin ailesinden bir büyüğümüzü kaybettik bugün(Cumartesi). Ailelerinin yaşayan en büyüğü idi merhum amcamız. Oldukça dikkatli, titiz ve tertemiz bir adamdı. Mevcut pandemi şartları dahilinde hemen toprağa vermek istedi yetkililer. Neyse, nasıl olduysa yarına ertelendi defnedilmesi ama bir şey öğrendik ki; namaz da kılınmıyormuş. Tabi hak veriyorum yetkililere(!) Merhum eski bir Belediye Başkanı veya İslam Alimi değildi(!) Cenazeye Cumhurbaşkanı ve devlet erkanı katılıp, hıyanet işleri başkanı imamlığında kılınmayacak naöazı. Cenaze sonrası şiir müsameresi düzenlenir gibi Cumhurbaşkanı mikrofonu alıp; "eyyyyyy Kılıçdaroğlu" demeyecek. Fatih Camii haziresine de gömülemeyecek merhum amcamız. Yani basit ve sıradan bir namaz. Gömün anasını satayım!

Devleti yönetenler adil olmalı. Hele-hele isminde "ADALET" geçen bir parti yönetiyorsa devleti, katmerlisi olmalı. Eğer milletin içine haksızlığı sokarsanız, bir gün bu millet sokağa dökülür ve sizi çiğ çiğ yer. İnsan, aldatıldığını ve kullanıldığını hissettiği anda vahşileşir. Sonra ne askeriniz, ne de polisiniz durabilir o halkın önünde.

Sonuç olarak; cenaze namazı kılınsın demiyorum ama kılınmayacaksa da, kimse için kılınmasın istiyorum. Bilim Kurulu'na göre virüsün gün ve saat seçtiğini anladık ama cenaze seçtiği ile ilgili elimize henüz bir bilgi ulaşmadı!