Katolik dünyasının ruhani lideri olarak biline Papa Francesco, sanat dünyasından 200 kişiyi davet ettiği etkinliğe tek Türk olarak ünlü yönetmen Ferzan Özpetek’i de davet etti. Davetliler arasındaki tek Türk olması türk halkı adına gurur vericiydi. Harem Suare, İstanbul Kırmızısı, Kemerlerinizi Bağlayın, Bir Ömür Yetmez, Şahane Misafir,… filmlerinin yönetmenliğini yapan Özpetek Vatikan Müzesinin Çağdaş ve Modern Koleksiyonunun açılışının 50. yılı için papa tarafından etkinliğe davet edilmişti.

Davete katılan diğer isimler arasında Marco Bellocchio, Roberto Saviano, Anselm Kiefer, Anish Kapoor, Ken Loach, Andres Serrano gibi ünlüler bulunuyor.

Papa Francesco etkinlik sırasında yaptığı konuşma ile alkış aldı. Ünlü konukları için “Bakan ve hayal eden gözlersiniz” ifadelerini kullandı ve ekledi, “Sadece bakmak yetmez, hayal kurmak da gerekir.” Bu şekilde sanata ve sanatçıya verdiği değeri kanıtlamış oldu.

Ferzan Özpetek için İtalyan basınından güzel haberler geldi.

“İki kültürü birleştiren yönetmen” olarak anılan Özpetek için İtalyan basını şunları yazdı, “Sanatı insanın ruh halini etkiliyor, çok önemli bir iş yapıyor. İnsanlara iyi geliyor.”

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı