Türkiye'nin içinde bulunduğu devlet, milli birlik, ekonomi ve sığınmacı krizlerine dikkat çekip çözüm önerileriyle çıktığı Türk siyaset arenasında yeni bir sayfa açan Zafer Partisi'nin oy oranının ne olacağı ve herhangi bir ittifakta yer alıp almayacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

Siyasi parti siparişleriyle şekillenen bazı kamuoyu araştırmalarının haricinde her ankette giderek yükseldiği gözlemlenen Zafer Partisi'nin mevcut durumuna ve siyasi pozisyonuna dair detaylı açıklama ise Genel Başkan Ümit Özdağ'dan geldi.

Partisinin il binası açılışı için geldiği Aksaray'da esnaf ve sivil toplum örgütü ziyaretlerinde de bulunan Özdağ, Zafer Partisi'nin yüzde 7 barajını aştığını açıkladı. Prof. Dr. Özdağ'ın ilgili açıklamaları şöyle:

"Kongremiz gerçekleşene kadar 81 ilde örgütlenmemizi tamamlamış olacağız. Zafer Partisi'nin 9 ay önce kurulmasından bugüne Türk siyasetinde dengeler köklü şekilde değişmiştir. İki cepheye bölünmüş Türk siyaseti yeniden yapılanmaktadır. Türk halkının gerçek sorunlarını gündeme getirmeyen, bu iki cepheli Hacivat-Karagöz oyununu Zafer Partisi her iki ittifakın da içinde yer almayarak ve Türk halkının gerçek sorunlarını dile getirerek bozmuştur ve bozmaya devam edecektir. Birkaç gün önce yapılan en kapsamlı araştırmalardan birisinin ortaya koyduğu sonuç; Zafer Partisi'nin oy oranının yüzde 7,4 olduğudur."

Cumhur ve Millet ittifaklarına kapıları kapatan Özdağ, yeni bir ittifaka nasıl yaklaştıklarını ise "Diğer partilerle ittifak, Zafer Partisi'nin gündeminde yok. Daha seçimlere bir sene var. Bu süre içerisinde siyasette hangi gelişmeler olur? Henüz bilmiyoruz. Gündemimiz; tek başına seçime girmek üzerine" sözleriyle açıkladı.

Editör: TE Bilişim