Davutoğlu, “Beyanname sonrasında anket yaptık. Şimdi Ankara’daki terör saldırısı sonrasında anket yaptık. Oylarımızda yükseliş var. Yüzde 44 bandına doğru yükselme trendi sürüyor” diye konuştu.

Tek taziye evi Başbakanlık

Davutoğlu, Ankara’daki saldırı sonrası 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a taziyede bulunmasını eleştirdi. Davutoğlu, “Türkiye’nin taziye evi Başbakanlık’tır. Sadece HDP’ye taziye, orada ölen herkesi HDP ile özdeşleştirir” dedi.

 

Patlamadan sonra AKP oyları artmış!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’daki patlamadan sonra AKP’nin oylarının yüzde 43-44 bandında olduğunu söyledi. Bir TV’de gündemle ilgili açıklamalar yapan Davutoğlu, tek başına iktidar hedeflediklerini belirtti. Davutoğlu, “Anketler geliyor. Beyanname sonrası anket yaptık, Ankara’daki terör saldırısı sonrası kamuoyunun nabzını tutuyoruz. Oylarımızda bir yükseliş trendi var. Saldırıdan sonra da yüzde 43-44 bandına doğru da bir yükselme trendi devam ediyor bizim oylarımızda” diye konuştu. Davutoğlu, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a taziye telefonu ettiği için AKP’lilerin hedef aldığı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için de  “Sayın cumhurbaşkanımızın kendi takdirleri ama şunu ifade etmek isterim burada taziye evi kim? Taziye kime verilir? İlk günden itibaren şunu söyledim. Burada taziye evi Türkiye Cumhuriyeti’dir. Bütün Türkiye’dir. Hepimiz acıyı yaşadık. Sadece HDP’ye taziye dilemek, orada hayatını kaybeden bütün vatandaşları HDP ile özdeşleştirmek anlamına gelir. Büyük bir acı yaşadık. Türkiye’nin en büyük taziye evi; Başbakanlık ofisidir. Hepimizin birbirimize taziye dilemesi lazım, bir arama beklentisi içinde olduğumdan değil. Yurt dışından arayan liderler beni, Cumhurbaşkanımızı aradılar, taziye dilediler. Çünkü Türkiye’nin taziyesi bu. Kimse bu taziyeyi alıp Demirtaş için söylüyorum, kendisine mal edemez. İkincil olarak taziye evi kim? Bu gösteriyi, toplantıyı organize eden kuruluşlar” şeklinde konuştu. Davutoğlu, Ankara’daki terör saldırısının failleriyle ilgili “Bombacıların tespiti sırasında DNA testleri yoğun olarak yapıldı. Bu tespitler sonucunda da bombacılardan birinin kimliği kesinleşti. Diğerinin kimlik irtibatları itibarıyla da yoğun çalışmalar sürdürülüyor” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim