Türkiye, Modern Pentatlon Dünya Kupası kadınlar bireysel finallerinde ikincilik elde etti. 13 ülkenin katıldığı ve bugün sona eren final yarışında İtalya 1’inci, Türkiye 2’nci, Fransa ise 3’üncü oldu.

Dünya kupası tarihinde Türkiye’ye ilk madalyasını kazandıran ve ülkemizi olimpiyatlarda temsil etme hakkı kazanan milli pentatloncu İlke Özyüksel, UIPM Dünya Kupası Finali’nde ikincilik elde  ederek, gümüş madalyanın sahibi oldu. Özyüksel, bu başarılarıyla Türkiye'nin modern pentatlon tarihinde ilk madalyasını kazanan sporcu oldu.

Özyüksel, Ankara Atlı Spor Kulübü'nde düzenlenen dünya kupası finalinde binicilik, eskrim, yüzme, koşu ve atış etaplarından toplamda 1374 puan ile 1377 puanla birinci olan İtalyan sporcu Elena Michelli'nin ardından dünya 2'ncisi oldu. 3'üncülüğü 1373 puanla Fransız Marie Otezia aldı. Altın madalyanın sahibi Michelli, elde ettiği dereceyle 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota hakkı elde etti. 

"GÖZÜMÜZÜ PARİS'E DİKTİK"

Dünya ikincisi Özyüksel, yarışa çok konsantre girdiğini ancak istediği sonucu alamadığını belirterek, Özyüksel, "Kanımın son damlasına kadar finişe gittim. Mutluyum 2'ncilik için. Tarihin ilk world cup final madalyası. Hem puan olarak hem de kalite olarak olimpiyatlarla aynı kalite düzeyinde bir yarıştı. Olimpiyatın bir nevi pratiğini yapmış olduk. Dünya kupası finalleri olimpiyatlarla aynı sisteme sahip tek yarışma. Evimde böyle bir başarı yakaladığım için çok mutluyum. Koşarken düşüncelerim çok güzeldi, stres yönetimim çok güzeldi. Hazırlıkların sonucunda bu başarıların gelmesi beni çok mutlu ediyor. Çok zor süreçteyim, annemden ayrı kalıyorum, kafam sürekli onda ama hepsini bir şekilde başarıyoruz. Teknik ve destek ekibim benimle çok ilgileniyor. Çok güzel bir süreçteyiz. Başkanımızın her şeyi yapıyor. Onlar arkamızda olduğu için bu madalyalar geliyor. Onlar olmasa gerçekten mümkün değil bu başarıların gelmesi. Umarım Paris’te de aynı şekilde aynı mutlulukla kürsünün en üst basamağında bunları konuşuyor oluruz. O zamana kadar kotayı almayı hedefliyoruz. Bu sene rahat bir şekilde kotayı cebimize koyacağız ve gözümüzü Paris'e dikeceğiz" dedi.

DHA

Editör: Yadigar Hanım