Doğu Perinçek son zamanlarda her gün kendilerini “merkez medya” diye tarif eden aslında “yandaş medya” vazifesi yapan bir kanalda tüm Türkiye vatandaşlarının evine giriyor.

1980 öncesi TİKP ( Türkiye İhtilalcı İşçi Köylü Partisi ) adıyla kısmen legal, kısmen illegal faaliyetlerde genelliklede kendilerine rakip gördükleri gençlik hareketlerini gazetelerinde jurnallemeleriyle öne çıkmış ülkemizde MAO’cu Çinci bir siyaseti takip etmişti.

1980 öncesinde yayın organları “Aydınlık” gazetesinde sık sık yaşadıkları bölgelerde temayüz etmiş Türk Milliyetçisi gençleri isimleriyle ve resimleriyle hatta bazılarını adresleriyle hedef göstermişlerdir.

1980 sonrası İşçi Partisi adıyla faaliyetlerine devam eden gurup, 2000’e doğru dergisi etrafında kümelenmiş, zaman içinde bazı emekli askerlerin katılımları ile derin devlet denilen olguya yakınlaşma gayreti göstermiş ve takip ettiği siyaset olan Çinciliğin yanına Ermeni düşmanlığı ve Vatanseverlik eklemiş aynı zamanda, PKK lideri Abdullah Öcalan’ı Bekaa vadisinde ziyaret edip, askeri törenle karşılanmış ve Öcalan’a gül vererek ülke insanının kafasında kendisi için bir tezat oluşmasına sebep olmuştu.

İzlediği siyasete İşçi Partisi adını değiştirip Vatan Partisi olarak devam eden Perinçek, siyasi çizgisinde zik zaklarla, orduculuk, Çincilik, vatanseverlik gibi kavramları hep birlikte götürmek istemesinden dolayı toplumda inandırıcı bulunmamış ve hiç bir şekilde bir güven sağlayamamıştır.

Sahte bir kumpas davası olan Ergenekon davasında yargılanan ve cezaevinde kalan Doğu Perinçek Ergenekon’dan tutuklanan bazıları gibi cezaevinden çıkınca iktidar partisine yalpa yapmıştır (kendisi tek örnek değildir) tabii sebepleri ayrı bir araştırma konusudur.

Perinçek son cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılma şartı olan 100 bin imzayı sağlamış, seçimlere cumhurbaşkanı adayı olarak katılmış ama toplam 83 bin rey almıştır.

Adı sanı hiç duyulmamış birisi cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmış olsa herhalde en az Doğu Perinçek kadar rey alırdı.

Son zamanlarda toplumumuza Vatan Partisi başkanı Perinçek ve yardımcılarından mürekkep kadrosu pompalanıyor.

Acaba bu durum Perinçek’in salt Ak Parti yancısı oluşuyla izah edilebilir mi? yoksa her gün TV’lere çıkarılmasında başka karanlık noktalar var mı?

Hiç çıkarılmazdı da son günlerde ne oldu da, her gün her kanalda Vatan Partililer var?

Bizde sokaklardayız Vatan Partisi ve Perinçek toplumdan çok yoğun talep görüyor da biz mi anlayamıyoruz?

Hükümetin Sincan Uygur bölgesindeki Türklere yapılan mezalim hakkında hiç bir görüş beyan etmemesi, Çinci partinin parlatılmaya çalışılması o alanın yedeğe alınmak istenmesi olabilir mi?

Kullanılmaya müsait bir emtia eskiden beri öyle idi.