HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılmasının yankıları sürüyor. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun seçime AK Parti listelerinden girme kararını açıklamasına bir tepki de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten geldi.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 100 bin imza toplamaya devam eden Perinçek, HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı'na katılmasının üzerinden Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'ye yüklendi.

Habertürk'te katıldığı televizyon programında zehir zemberek ifadeler kullanan Perinçek, "HÜDA PAR kim? Şeyh Said, Seyid Rıza. Bu nasıl milliyetçilik oluyor? Devlet Bahçeli, BBP bunu nasıl hazmediyor? HÜDA PAR çıkınca ilk biz tavır aldık. HÜDA PAR'ı Meclis'e sokacaklar, öbür taraf da PKK'yı sokuyor. Bunlarla Türkiye'yi götürebilir misiniz? Onun için sistem çöküyor. 540 milyon lirayı Maliye Bakanlığı olarak trink diye ödüyor PKK'ya. Biz ödemeyiz o parayı. Terörü besleyen sistem ayakta kalabilir mi? Onun için Vatan Partisi gerekli" dedi.

"TÜRKİYE BUNLARI TEMİZLEYECEK"

Biz ameliyat partisiyiz. Türkiye'nin köklü sorunları var. Bankaların kârı bu sene 466 milyon lira. Yüzde 80 kurumlar vergisi koyacağız, bunu yatırım sermayesi yapacağız mesela. Ameliyat olmayayım, aspirinle vaziyeti kurtaralım diye düşünülüyor. PKK ile HÜDA PAR ile işbirliği yapanların hiçbir geleceği yok. Birisi HDP üzerinden PKK ile öteki de HÜDA PAR ile işbirliği yapıyor. Vatan Partisi ne yapacak? Şeyh Said ve Seyid Rıza'nın heykellerini vinci getirip, halkın desteğiyle kaldıracak. Vatan Partisi Atatürk'ün yanında. Türkiye bunları temizleyecek, göreceksiniz."

Editör: Yadigar Hanım