Aşı karşıtları cumartesi günü İstanbul Maltepe'de eyleme hazırlanırken, sosyal medyada bazı aşı karşıtı sağlık çalışanlarının, meslektaşlarına, "Aşıyı yapma, çöpe at, yapılmış göster, kişi başı 2 bin 500 TL al" dedikleri iddia edildi.

Özel bir hastanede de Covid-19 aşısı olmayan kişilere para karşılığı aşı kartı oluşturulduğu ve sisteme aşı olmuş gibi kayda girildiği ihbarı üzerine 6 şüpheli gözaltına alındığı bildirildi.

“Aşıyı yapma, çöpe at, yapılmış göster, kişi başı 2 bin 500 TL al”

HES koduna aşılı olduğu yüklenmiş ancak aşısı olmayan ya da sürekli sahte PCR raporu alan kişiler olduğuna yönelik iddialar sosyal medyada sık sık yer almaya başladı. Bunlar arasında; bazı aşı karşıtı hekimlerin, meslektaşlarına, “Aşıyı yapma, çöpe at, yapılmış göster, kişi başı 2 bin 500 TL al” dediği şeklinde iddialar da yer aldı.

Bu iddialar sosyal medyada yoğunlaşırken, İstanbul'da bir özel hastanede Covid-19 aşısı olmayan kişilere para karşılığı aşı kartı oluşturulduğu ve sisteme aşı olmuş gibi kayda girildiği ihbarı üzerine gözaltına alının 6 şüpheliden 3’ünün tutuklandığı, diğer 3 çalışan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ileri sürüldü. İddiaya ilişkin Valilik ya da İl Sağlık Müdürlüğü tarafından resmi bir açıklama yapılmazken, Prof. Dr. Tayfun Uzbay da Sağlık Bakanlığı'na, “İddialara ilişkin önlem alın” çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilişim