Konu başlığını dünkü Yeniçağ gazetesindeki bir haberden aldım. Haber başlığı aynen böyle idi.

TÜİK, 2021 Mayıs Ay’ı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Evet, açıkladı ama ne açıklama ama!

Fiyatlar almış basını gitmiş…

Döviz dersen uçuşa geçmiş…

TÜİK’in açıklaması karşısında gerçekten PİNOKYO’ bile masum kalıyordu..

Her ne hikmetse, TÜİK’e göre Mayıs Ay’ı enflasyon oranı bir önceki aya göre 0.89 artmış, yıllık bazda ise; 16.59 artmış… Halbuki aylık bazda yüzde 3-4 , yıllık bazda ise 30’un bile üzerinde olduğu herkesçe hissedilmekte ve yaşanmaktadır.

Merak ediyorum acaba TÜİK’in bu açıkladığı rakamlara gerçekten inanan var mı? Yeminli taraftarlar hariç kimsenin inandığını zannetmiyorum.

Daha önceki yazılarımda da bahsetmiştim. Şimdiki adıyla TÜİK, eski adıyla DİE. Benim ilk memuriyete başladığım ve 4 yıl hizmet ettiğim bir kurumdur. TÜİK güya bağımsız bir kuruluş olması lazım. Yasa gereği TÜİK’in topladığı verileri tüm kamu kurum ve kuruluşları alır ve kullanır. Ama TÜİK’in elde ettiği veriler nedeniyle yanlış olsun doğru olsun hiçbir müeyyidesi yok. Kuruma sen bu rakamı neden böyle açıkladın diyecek soracak bir merci de yok. Ne verirsem yerler, ben yaptım oldu mantığı hakim durumda. Son dönemde TÜİK güvenilirliliğini iyice kaybetmiş durumda.

TÜİK, yine 1 Haziran’da açıkladığı Türkiye ekonomisi için 2021 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarını açıklamıştı.

Yüz binlerce işsiz varken…

Yüzlerce işyeri kapalı iken…

Yüzlerce işyeri iflasını ilan etmiş veya iflas etmişken…

Türkiye ekonomisi yüzde 7 büyümüş…

TÜİK efsanesi devam ediyor….!

Yukarıdaki soruyu bir daha soruyorum!

TÜİK’in açıkladığı ekonominin yüzde 7 büyüme rakamına kaç kişi inandı çok merak ediyorum.

Tekrar ediyorum, iktidarın yeminli taraftarları bu tanımlamanın dışındadır. Onlara ne söylersen söyle kâr etmez. Onlar tek bir şeye inanmışlar, benim liderim her şeyin doğrusunu söyler. Hatta bu zevat içinde liderlerini haşa haşa, Allah’ın yerine bile koyanlar olmadı mı? O nedenle bu grubu dikkate almıyorum bile.

TÜİK, artık Türkiye’nin değil, iktidarın müstakil bir kurumu haline gelmiştir. Açıkladığı hiçbir rakama kimse inanmıyor. Bu kurum inandırıcılığını yitirmiştir. Ebced hesabını çok iyi bilen Sayın Devlet Bahçeli’nin mantığı ile hareket edecek olursak, TÜİK’i fesh edip yerine adı TÜİK mi olur, yoksa eski hali ile DİE mi olur bilemem ama yeniden yapılandırılmalıdır. Bu müzmin kurunun başka türlü düzeleceği yok.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE