İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Beyoğlu bey diye hitap ederek partisine davet ettiği öğrenilen bölgenin sevilen iş insanlarından Mıhallemi Miri Baver Miroğlu İYİ Partiye katıldı. Miroğlu’na rozeti Meclis'te yapılan grup toplantısı öncesi İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından takıldı.

Baver Miroğlu İYİ Parti Grubunda canlı yayınlanan konuşmasında Türkiye vatandaşı olmaktan onur duyduğuna vurgu yaparak, “Sayın Genel Başkanım, değerli milletvekilleri, kıymetli konuklar. Öncelikle beni, profesyonel iş yaşamından siyasete davet ederek İyi Parti ailesinin değerli kadrolarıyla bir araya getiren, birleştirici-bütünleştirici genel başkanıma sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Vatandaşı olmaktan onur duyduğum büyük Türkiye’mizin, içinden geçtiği bu Çetin süreçte, herkes gibi ne yazık ki ufkun daraldığını görmekteyim. İçine itilmek istendiğimiz sonu belirsiz karanlıktan çıkış yolunu İyi Parti’mizin yetkin kadrolarında ve sayın genel başkanımızın rehberliğinde olacağına inandığım için burada huzurlarınızda bulunmaktayım. Ülkemize cesur bir kadın elinin, sayın genel başkanımız Meral Akşener’in elinin değme vaktinin geldiğine inanmaktayım. Ve yine inanıyorum ki, saygıdeğer genel başkanımız ülkemizi Doğu’dan Batı’ya, Kuzey’den Güney’e, Türk-Kürt-Arap-Çerkez-Zaza-Laz ayırt etmeksizin bütün değerlerimizle bizleri kucaklayacak ve ortak paydalarda birleştirecektir. Peygamber efendimiz bir Hadis-i Şerifinde “Kolaylaştırınız, Zorlaştırmayınız” demektedir. Buradan tüm açık yürekliliğimle ifade etmek isterim ki, özellikle gençlerin ve ülkemizin geleceğindeki kolaylığı bizler kıymetli genel başkanımız Meral Akşener hanımefendide görmekteyiz. Son olarak bu nazik davet için tekrardan teşekkürlerimi arz ediyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum”ifadelerini kullandı.

İYİ Parti’nin araştırmalarında adı öne çıkan isimler arasında yer aldığı bildirilen inşaat mühendisi Baver Miroğlu’nun Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştüğü ve bizzat Akşener tarafından yapılan davet sonucunda İYİ Parti’ye katıldığı gelen bilgiler arasında.

Kulislerde, İYİ Parti'ye ilerleyen günlerde Miroğlu’nun üzerinden yeni katılımların olabileceği konuşuluyor.

BAVER MİROĞLU KİMDİR?

Geçmişte AK Parti'ye destek veren Miroğlu’nun İYİ Parti’ye katılımı siyasetin tartışmalı gündemi arasına girdi. Bölgenin önemli ailelerinden Avukat Gürsel Ekmen ve Avukat Şeyhmus Miroğlu'nun çocuğu olan Baver Miroğlu, Türkiye’nin ilk kadın Belediye Başkanı Zekiye Midyat ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İnsan haklarından sorumlu Devlet eski bakanlarından Mehmet Adnan Ekmen ile AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Orhan Miroğlu'nun da yeğeni.

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR" DİYEN ORHAN MİROĞLU KİMDİR?

Orhan Miroğlu, 1953 yılında Mardin'in Midyat ilçesinde doğmuştur.

Çocukluğu Batman ve Diyarbakır bölgelerinde geçen Miroğlu, 1970-1980 yılları arasında demokratik gençlik hareketine katıldı.

1980 yılında Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nden mezun oldu.

12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi davasından 15 yıl mahkûmiyet cezasına çarptırıldı ve Diyarbakır Cezaevine gönderildi. 1988 yılına gelindiğinde çıkartılan genel af yasasıyla da serbest kaldı. Daha sonra siyasete atılarak HADEP, DEHAP ve Demokratik Toplum Partisi gibi çeşitli siyasi kuruluşlarda görev aldı.

Ayrıca Miroğlu, Radikal İki, Ülkede Özgür Gündem, Özgür Politika, Taraf ile Birgün gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı ve 2012 yılında Star gazetesinde yazmaya başladı.

Orhan Miroğlu 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Parti’den Mardin milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmiştir.

Aktif olarak AK Parti MKYK üyeliği görevini yürütmektedir.

Editör: Yadigar Hanım