Dün akşamdan beri A Haber’e tepkiler çığ gibi büyüyor. Kudüs’ü tıpkı Trump’ın istediği gibi İsrail’in başkenti olarak ekranlarından duyuran kanala sağdan sola yüz binlerce insan tepkisini gösterdi. A Haber’i eleştirenlerden biri de 15 Temmuz’un sembol ismi, 15 Temmuz gazisi Safiye Başpınar Bayat olması dikkat çekti.

Safiye Başpınar Bayat A Haber’e tepkisini Facebook’tan paylaştığı şu mesajla dile getirdi:

"A haber haddini bil, ben zaten tv izlemem seni  zaten izlemem de  , filistin in başkenti Kudüsü nasıl İsrail kudüs  yazarsın şaşmadım, ESKIDEN BERI DERIM DEVLETE YALAKALIK YAPMAK ICIN TV RADYO GAZETE KURARLAR zamanla zihniyetleri açığa çıkar,  gram kanal7 yi sevmedim, programlarina giderdik teyzeme yakin diye stüdyo orada anladim ne mal olduklarını,  babamın da 2 hissesi var , hala bizim uzerimizden kazanip bize karsi sistem oluşturanlar var , ZALIMI ZENGIN ETME MÜSLÜMAN…"

Ne olmuştu?

A Haber'de Zeynep Bayramoğlu’nun programında Çin İsrail Büyükelçisinin ölü bulunması konusu gündeme geldi. Konuyla ilgili Anadolu Ajansı Editörü Turgut Alp Boyraz, Kudüs’ten canlı yayına bağlandı.

Boyraz’ın yer aldığı yayın boyunca A Haber rejisi Kudüs’ün İsrail toprağı olduğunu savunarak ekranın sağ üst köşesine “İsrail/Kudüs” yazdığı görüldü.

Editör: TE Bilişim