Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak bugünkü yazısında geçtiğimiz günlerde 28 Şubat davası ile tutuklanan generallerle ilgili çok konuşulacak bir iddiada bulunarak, "genel af" olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Dilipak bugünkü yazısında iç siyasette yaşanan tartışmaları yazdı. Dilipak, "Şimdi 28 Şubatçı generallerin içeri alınmaları, Ulusalcılarla varılan mutabakat açısından yeni bir pazarlık kapısının açılmasına sebeb olabilir. Birileri şimdiden anayasa değişikliği çerçevesinde genel affı pazarlık konusu yapma hazırlığında sanki" dedi.

Dilipak'ın "Siyasi gündem" başlıklı yazısı şöyle:

Son askeri şûra sonrası her kafadan bir ses çıkıyor. 2 gün sürmesi beklenirken, şûranın 2 saatte tamamlanması, sürpriz terfiler birçok soruyu beraberinde getirdi. O günden sonra yapılan atamalar konusunda da herkes bir iddiayı gündeme getiriyor. MSB ve MİT arasında eskiden beri yakın bir bağ var, ama şimdi, bugün konu ayrı bir anlam kazanmış gibi sanki. Bir yandan Türkiye’nin siyasi açıdan geleceği üzerine ihtimal hesapları yapılıyor. Bir yandan Anayasa değişikliği konuşuluyor, öte yandan cumhurbaşkanlığına kimin aday olacağı. Bir yandan da yıllardır beklenen kapsamlı bir bakanlar kurulu değişikliği gündemde. Aslında bu arada kaç tane bakan değişti? Ulaştırma Bakanı, Aile Bakanı, Ticaret Bakanı, Maliye Bakanı, Milli Eğitim Bakanı değişti.

"ŞEFFAF OLMAK GEREK"

Görünen o ki, “Seyfiye”, “Mülkiye” ve “Muhaberat” çevrelerinde son günlerde ciddi bir hareketlilik var. Bu hareketliliğe bağlı olarak da söylentilerin ardı-arkası kesilmiyor. Söylentiler bazan şüyuu vukuundan beter bir hale dönüşebilir. Bu duruma son vermek için daha açık, net, şeffaf olmak ve suali mukadderlere cevap vermek gerek.

Bitmek bilmeyen FETÖ davaları, sonuçlanan BÇG ve 28 Şubat davası, nerede başlayıp, nerede bittiği belli olmayan FETÖ’cülerin kurguladıkları Ergenekon, Balyoz davaları, yolsuzluk iddiaları insanların kafasını fazlası ile karıştırmış durumda. Bir yandan KHK’larla görevden uzaklaştırılmış sıradan memurlar, öte yandan; kendilerine dokunulmayan, FETÖ ile ilişkili olduğu halde itibar gören, dokunulmaz birileri.

"GENEL AF YENİ BİR PAZARLIK KAPISI OLABİLİR"

Şimdi 28 Şubatçı generallerin içeri alınmaları, Ulusalcılarla varılan mutabakat açısından yeni bir pazarlık kapısının açılmasına sebeb olabilir. Birileri şimdiden anayasa değişikliği çerçevesinde genel affı pazarlık konusu yapma hazırlığında sanki. Mahkemelerde o kadar çok dosya var ki, media, mafia, sermaye, siyaset, bürokrasi, akademi, yargı, emniyet, istihbarat, Ağar, Peker, Çakıcı, Kuzu, Zindaşti, troller, finans, borsa, gümrük, vakıf, dernek, parti, oda, futbol takımı, her çevreden birilerinin “görülmemesi gereken dava dosyaları” var. Bu durum yargıya olan güveni ciddi anlamda zedelemiş durumda.

Yasama, yürütme, yargıda, sermaye, siyaset, bürokrasi, media ve STKlarda, Cemaat yapılarında ciddi sorunlar var ve bu iş uzun süre böyle devam edemez. Bu iş nasıl çözülecek bilmiyorum. Dünya, bölge, ülke şartları çok içaçıcı değil ve gelecek günler de çok fazla umut vaad etmiyor. Eğer bu iş bugünden kontrol altına alınmazsa herkes için bu işin faturası çok ağır olacaktır.

Editör: TE Bilişim