CHP'den 3 vekilin istifası buzdağının görünen kısmıydı. Ankara kulislerinde bu sıralar konuşulan en yaygın konu kaç İYİ Partili vekil Memleket Hareketine katılacağı. Kulis bilgisinden çok net bilgi de diyebiliriz. Şimdilik 5 İyi Partili vekil Muharrem İnce'nin Partisine katılacağı yönünde.

İYİ Parti'deki HDP ve CHP rahatsızlığı tabana yansımış durumda. Meral Akşener'in memleket gezileri daha çok tabanı sakinleştirme yönünde olduğu biliniyor. Hiç bir genel başkan partisindeki huzursuzluğu es geçip, memleket meseleleri peşine düşmez.

Hele hele bu konuda yaptırım gücü de yoksa bu boşa kürek çekmek gibi bir şey. Siyaset bilimine bile aykırı olan bu durumu Akşener'in bilmemesi ise düşündürücü.

İYİ Parti'deki bu rahatsızlık sadece tabanı ı rahatsız ediyor?

İYİ Partili milli düşünen vekilleri de rahatsız etmiş durumda. Tabii ki, her vekil bir daha seçilip TBMM'ye geri dönmek ister.

Akşener önümüzdeki dönem birçok vekili liste dışı bırakacağı kesin.

Mesela Aytun Çıray, Ümit Özdağ, ve bunlarla hareket eden 18'e yakın vekil şimdiden çizik yemiş durumda. Bunların yerine listeye girecek şu an açık açık sırıtıyor. Mesela Bahadır Erdem, Kavuncu Ailesinden bir kaç temsilci.

İYİ Partili vekiller bunu açık açık görüyor.

Onlarda kendilerine göre pozisyon alması gayet normal bir durum.

Ümit Özdağ, Aytun Çıray ve İsmail Ok'un yaptığı gibi vuruşarak ayrılmak İYİ Partili birçok vekil için riskli bir durum. Trollerin linç girişimi ise bu vekillerin hiç istemediği ahlaki bir mesele.

Sessiz sedasız beklemeye başlayan bu vekiller Muharrem İnce ile görüşmelerini sürdürdüğü ve zamanı gelince arkalarına alacakları bir siyasi partinin gücü ile siyaset sahnesinde var olduklarını gösterecekler.

Bir çok İYİ Partili milletvekili ile sıkı dostluk bağlarımızın olduğunu Meral Akşener'de bilir ve buna şahittir. Hepsi ile tek tek konuşuyoruz. Hepsinin söylediği ortak görüş ise “Evet Memleket Hareketini” bekliyoruz görüp bakıp değerlendireceğiz. Başkanlık seçimlerinde partisinden yüzde 10 fazla oy alan Muharrem İnce, Türk siyasetinin önünü açabilir. Bizim için önemi olan tüzük. Tüzük elimize geçince bir değerlendirme yapıp kararımızı vereceğiz.”

Şu an beş İYİ Partili vekilin akıbeti bu. Sayının artması ise hiçte sürpriz değil.

Her şey Özdağ Ve Aytunç Çıray'ın tutumuna bağlı olarak değişeceğe benziyor.

Editör: TE Bilişim