AK Parti’nin Meclis Grup Toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye’nin terör örgütleriyle, çetelerle, uyuşturucu tüccarlarıyla, asayişi bozmaya yönelik her türlü eylemle mücadelede tarihinin en başarılı neticelerini kendilerinin döneminde aldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir programda, CHP’li Muğla Belediyesi’nin her yeri kreş ve okullarla donattığını söylediğini hatırlatan Erdoğan, “Araştırdık, büyükşehrin yaptığı bir okul yok. Bunun yalanlarını ortaya dökmekten, mahkemeye başvurarak tazminat almaktan yoruldum” diye konuştu.

ET FİYATLARI

Et fiyatlarına ilişkin de konuşan Erdoğan, "Fiyatları rantabl seviyeye düşürmek için gerekirse cari açığı bile düşünmeden ithale gider ve piyasayı biz balans ederiz. Vatandaşa ucuz et yedirmekte kararlıyız” dedi.

SORULARI YANITLADI

Erdoğan, toplantının ardından ise gazetecilerin sorularını cevapladı. Sınırda ABD askerlerinin teröristlerle ortak devriyesi konusunda Cumhurbaşkanı, "Kabul edilebilir bir şey değil. Sınırda ciddi olumsuzluklara neden olur" dedi. Erdoğan ayrıca, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının uluslararası hukuku aykırı olduğunu belirterek, "Yaptırımları doğru bulmuyoruz. Dünyanın dengesini bozmaya yönelik bir adım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: iha