Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Muharrem İnce'nin Ayasofya'da cuma namazı açıklamasını savunarak, "Meclis camisinde kaç defa yana yana cuma namazı kıldık" ifadelerini kullandı.

Ayasofya'nın camiye çevrilmesi kararının ardından CHP'li Muharrem İnce'nin "Davet edilirse Ayasofya'da namaza giderim" açıklaması çok konuşulmuştu.

İnce'nin yaptığı çıkışa Selvi'den destek geldi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında "Muharrem İnce sadece seçimden seçime cuma namazı kılan birisi değil. Meclis camisinde kaç defa yana yana cuma namazı kıldık." dedi.

İŞTE YAZISINDAN O BÖLÜM

"MUHARREM İNCE DOĞRU OLANI YAPIYOR"

MUHARREM İnce’yi zaman zaman eleştiriyorum. Ama doğrularını da destekliyorum. Muharrem İnce, “Davet edilirse Ayasofya’da namaza giderim” dedi. Bunda eleştirilecek ne var? Muharrem İnce’nın CHP’liliğini kimse tartışamaz. Ayrıca Muharrem İnce sadece seçimden seçime cuma namazı kılan birisi değil. Meclis camisinde kaç defa yana yana cuma namazı kıldık. CHP’nin bir önceki Genel Başkanı Deniz Baykal da torunlarını alır, bayram namazına giderdi. CHP’liler bu ülkede namaz kılmıyor mu, oruç tutmuyor mu? Anadolu’da cami yaptırma ve yaşatma derneklerinde görev alan CHP’liler var. CHP, İstanbul’daki bir avuç marjinallerden ibaret değil. Hem ayrıca CHP’nin din karşıtı olduğu algısı da ancak böyle kırılır. Ezanın Arapça aslına çevrilmesine karşı çıkmadığı zaman CHP’nin başında İsmet Paşa vardı. CHP, Ayasofya’nın camiye çevrilmesine karşı çıkmamakla da çok akıllıca bir iş yaptı.

Editör: TE Bilişim