Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında HDP'nin kapatılma davasına değindi. Selvi, partinin iki alternatifi olduğunu dile getirdi.

HDP'nin hukuk yoluyla mücadele edeceğini belirten Selvi, "Kapatma kararının çıkacağı kanaatine varırlarsa HDP’yi feshedip DBP’ye geçecekler" diye yazdı.

Selvi, yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı HDP’yle ilgili kapatma davası açtığında Anayasa Mahkemesi, ön inceleme için bir raportör görevlendirmişti. Raportörün, bazı usul eksiklikleri tespit ettiği, o nedenle iddianamenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade edilmesini önerdiği söyleniyor. Ama Anayasa Mahkemesi buna uyup, eksiklikleri gidermesi için iddianameyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade de edebilir ya da savunmasını yapmak üzere HDP’ye 60 günden az olmamak üzere süre de verebilir.

Buradaki usul eksikliği daha çok şekil şartı itibariyle görülen bir eksiklik. Yoksa hukuktaki temel kaideye göre usul, esastan önce gelir.

İKİ ALTERNATİF

HDP, kapatma davasında savunma yapmaya hazırlanıyor. HDP, hukuk yoluyla mücadele etme kararı aldı. Ama bir yandan da yedek parti hazır tutuluyor. Kapatma kararının çıkacağı kanaatine varırlarsa HDP’yi feshedip DBP’ye geçecekler.

Editör: TE Bilişim