Karar Gazetesi yazarı Albayrak, bu iddiaların iktidar çevresinde paniğe yol açtığını yazdı.

Hakan Albayrak, “Yeni parti söylentisinin yol açtığı panik” başlığıyla yayımlanan yazısında “Bazı eski AK Parti kurmaylarının ve AK Partili eski bakanların yeni bir siyasi parti hazırlığı içinde oldukları söyleniyor. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan isimlerinin öne çıktığı bu söylentiler kimine göre umut, kimine göre kaygı verici” ifadesini kullandı.
“AK Parti kökenli yeni bir parti kurulur mu kurulmaz mı, bilmem; Gül, Davutoğlu ve Babacan beraber hareket eder mi etmez mi, onu da bilmem; ama bunun söylentisi bile böylesine bir paniğe yol açabildiyse, iktidar çevreleri o mutasavver partiye epey şans tanıyor demektir” diyen Albayrak, sözlerini şöyle noktaladı: ‘Mevcut gücümüz alternatifsizliğe dayanıyor. Bir alternatif çıkarsa gücümüz tehlikeye girer’ diye düşünüyor olmalılar.

AKP'nin eski bakanlarından Ömer Dinçer'in babasının cenazesine katılan AKP kurucularından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın yanyana gelmesi ile ilgili yeni bir parti kurulacağına ilişkin iddialar Ankara kulislerinde dolaşıyor.

Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, bugünkü "Yeni parti söylentisinin yol açtığı panik" başlıklı köşe yazısında, Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan etrafında konuşulan parti iddiaları ile ilgili dikkat çeken bir yazı kaleme alarak "hükümete yakın medya organlarını" eleştirdi. Albayrak yazısında, yeni parti iddialarının kimine göre umut, kimine göre ise kaygı verici olduğunu belirterek, "Kaygı ne kelime? Panik manzaraları sergileniyor." ifadelerini kullandı.

"ZIVANADAN ÇIKARABİLDİ"

Dinçer'in babasının cenaze namazındaki fotoğrafa getirilen eleştirilere değinen Karar yazarı Albayrak, o fotoğraf için "İktidar sözcüsü bir gazeteyi 'Hayırdır beyler!' başlığı altında 'şer ittifakı' tezviratı yapmaya sevk edecek kadar zıvanadan çıkarabildi." dedi.

Albayrak bu durumu, "'Cenazeye saygısızlığın olağanüstü çirkinliğini bile umursatmayan bir telaş, hatta panik..." sözleri ile açıklayarak "Dahası da var:

İktidar sözcüsü başka bir gazetenin yazarı, Davutoğlu ve Gül’e FETÖ’cülükten operasyon çekilmesini talep etti. Neymiş? FETÖ’nün 17-25 Aralık sürecinde hedef aldığı bakanların Yüce Divan’a sevk edilip edilmemesiyle ilgili meclis oylamasının yapılacağı vakit, dönemin başbakanı (Davutoğlu), oylamaya katılmamak -yolsuzlukla suçlanan bakanlar lehinde oy kullanmamak- için ABD’ye uçmuş, Gül de söz konusu bakanlara ‘Ne olacak canım, gidip ifade veriverin’ demiş; Davutoğlu ve Gül’ün “17-25 Aralık’ı siyaseten kabul ettiği”ne delilmiş bunlar; gereği yapılmalıymış!

Meclis’teki o oylama 22 Aralık 2014’te, yani 17-25 Aralık darbe teşebbüsünden bir sene sonra yapılmıştı; darbe bastırıldıktan, emniyet ve yargıdaki FETÖ’cülerin tepesine binildikten sonra; tehlikenin geçtiği varsayılan bir vasatta…

Söz konusu bakanlar o tarihte bakan değillerdi, hem de bir senedir bakan değillerdi; çünkü FETÖ’nün hedef göstermesinden hemen sonra, bürokratik darbe teşebbüsünün ikinci aşamasının gerçekleştiği 25 Aralık 2013’te dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifa ettirilmiş yahut görevden alınmışlardı…

“17-25 Aralık’tan bir sene sonraki o oylamaya katılmadı diye Davutoğlu’na FETÖ’cü diyebildiğine göre, FETÖ’nün hedef gösterdiği bakanları darbe teşebbüsünün orta yerinde sıcağı sıcağına görevden alan Erdoğan’ı herhalde FETÖ’nün önde gideni olarak görüyorsun!” demezler mi adama?

Buncağızı bile düşünmeye el vermeyen bir telaş, hatta panik" diye yazdı.

"YENİ PARTİ SÖYLENTİSİ BİLE PANİĞE YOL AÇABİLDİYSE..."

Albayrak yazısına şöyle devam etti:

"AK Parti kökenli' yeni bir parti kurulur mu kurulmaz mı, bilmem; Gül, Davutoğlu ve Babacan beraber hareket eder mi etmez mi, onu da bilmem; ama bunun söylentisi bile böylesine bir paniğe yol açabildiyse, iktidar çevreleri o mutasavver partiye epey şans tanıyor demektir.

'Mevcut gücümüz alternatifsizliğe dayanıyor. Bir alternatif çıkarsa gücümüz tehlikeye girer' diye düşünüyor olmalılar."

Editör: TE Bilişim