Ahmet Ay, Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün "Asıl intifadayı başlatıyoruz” sözlerini hatırlattı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karar gazetesinden Taha Akyol’a son dönemdeki ekonomik gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gül, gördüğü en büyük tehlikenin "borçlanma" olduğuna işaret ederek, AKP'yi eleştirdi.

Gül, “Ekonomideki göstergeler geriye gidişi gösteriyor. Bu durum kaygı verici” dedi.

Hükümete yakın Milat gazetesi yazarı Ahmet Ay, bugünkü “İntifada' mı başlattınız Sayın Gül?” başlıklı yazısında Abdullah Gül’ün açıklamalarını arşiv üzerinden değerlendirdi.

Ahmet Ay, Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün "Asıl intifadayı başlatıyoruz” sözlerini hatırlattı.

“11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taha Akyol’a verdiği mülakatta özgürlük, vizyon, demokrasi, hukuk gibi değerleri öne çıkararak, Türkiye’nin son 5 yılda bu değerleri terkettiğini söylemeye çalışmış. Neymiş efendim? Son 5 yılda ülke gittikçe kötüye gidiyormuş!” diyen Ay şunları yazdı:

“Bakın, 4 yıl önceki FETÖ darbesini ve onu müteakiben ekonomik saldırıları geçtim.

Sorun son 5 yıl ise o zaman siz neden 7 yıl önce ‘Asıl intifadayı başlatıyoruz’ dediniz?

Tamam, hanımefendi söyledi, lakin çıkıp, ‘ne intifadası, neler oluyor?’ deseydiniz sizin intifada ile alakanızın olmadığını düşünebilirdik.

Şimdi,

Sorun son 5 yılın mı yoksa ‘intifada’dan beri mi?

Neden?”

HAYRÜNNİSA GÜL NE DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2014 yılında Çankaya Köşkü'nde veda resepsiyonu vermişti. Resepsiyona damga vuran sözler Hayrünnisa Gül'den gelmişti. First Leydi, ''Bizi çok üzdüler. Bizi hiçbir şey görmüyor, bilmiyor, farkında değiliz mi sanıyorlar? Her şeyin farkındayız. Bizi en çok üzen de özellikle son yılımızda bizim camiadan, dindar Müslüman camiadan yapılan saldırılar oldu. Bu süreçte bazı yaşadıklarımızı, 28 Şubat döneminde benim başörtümün tartışıldığı günlerde bile bu kadarını görmedik. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım'' demişti.

Editör: TE Bilişim