Eski AKP'li kuruculardan biri olan Abdüllatif Şener, 2004 MGK kararlarının neden uygulanmadığı konusunda bazı açıklamalar yaptı. FETÖ ile mücadelede büyük önem taşıyan MGK kararlarında bir başbakan yardımcısının imzasının olmadığına değinen Şener, gerçekleri gün yüzüne çıkardı.

İYİ Parti'de usulsüzlük iddiaları reddedildi İYİ Parti'de usulsüzlük iddiaları reddedildi

Eski AKP kurucularından biri olan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener son günlerde yaşanan FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmalarına katıldı. O dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan 2004 MGK toplantısında başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in imza vermediğini söyledi.

Mehmet Ali Şahin İmzalamadı

Erdoğan tarafından daha öncede söyleyen sözlere açıklık getiren Şener, FETÖ terör örgütünün devletin bütün kademelerine AKP zamanında girdiğini ve o dönem içerisinde de 15 kat daha da güçlendiğini belirterek bu konuda gerekenin hiçbir zaman yapılmadığını ifade etti. 2004 senesinde iktidarın FETÖ ile iç içe olduğunun altını çizen Şener, bu toplantıların o yıllarda sadece bir gelenek olduğunu belirtti.

O dönem içerisinde 2004 MGK kararlarında Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in imzası olmadığını ifade eden Şener, toplantılarda Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı'nın bir araya gelerek metinleri daha okumadan imzaladıklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim