AKP'li belediyelerin kamu ihaleleri ile belirli kişi ya da kurumlara sağlandığı ayrıcalıklara bir yenisi eklendi.

Urfa Eyyübiye Belediyesi’nin Süleyman Şah Gençlik Merkezi’nin ihalesini, AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Arıkan'ın şirketi kazandı.

Eyyübiye Belediyesi, 4 milyon lira maliyeti olan Süleyman Şah Gençlik Merkezi için AKP Eyyübiye İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Arıkan'ın şirketi ile sözleşme imzaladı.

Arıkan, ihalenin onay tarihinden bir, ihalenin gerçekleştiği tarihten ise 12 gün önce Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Muş’u ziyaret etmişti.

2020 yılından 118 milyon TL borç açıklayan Urfa Eyyübiye Belediyesi, Süleyman Şah adını verdiği gençlik merkezi için milyonlarca lirayı gözden çıkardı. 4 milyon TL maliyeti olan Süleyman Şah Gençlik Merkezi için açılan ihaleyi kazanan isim ise yine tanıdık. AKP'li belediyenin, Süleyman Şah Gençlik Merkezi’nin yapımı için anlaştığı şirketin sahibinin de AKP’li olduğu ortaya çıktı.

4 milyon lira maliyetli gençlik merkezi için açılan ihaleyi AKP Eyyübiye İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Arıkan'ın şirketi aldı. Belediye ile Arıkan'ın şirketi arasında anlaşma imzalandı.

Gençlik merkezinin yapım işi için 20 Ocak tarihinde gerçekleştirilen ihaleye dört şirket teklifte bulundu. Teklifleri değerlendiren belediye yönetimi, bir teklifi geçersiz sayarak sayıyı üçe düşürdü.

İMZALAR 10 ŞUBAT'TA

Dev bütçeli genlik merkezini ihalesi için verilen teklifler üzerinde yapılan son değerlendirmenin ardından 10 Şubat tarihinde imzalar atıldı.

İhale, 4 milyon 66 bin TL karşılığında Arıkan Gıda Maddeleri Giyim Dayanıklı Tüketim Maddeleri Pazarlama adlı şirkete verildi. Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’nde yer alan bilgilere göre, Eyyübiye ilçesinin AKP teşkilatında Yönetim Kurulu Üyesi olan İsmail Arıkan şirketin ortakları arasında bulunuyor.

İHALE ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ZİYARAT

Arıkan, “Süleyman Şah Gençlik Merkezi Yapım İşi” ihalesinin onay tarihinden bir, ihalenin gerçekleştiği tarihten ise 12 gün önce Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Muş’u ziyaret etti. Arıkan, ziyareti duyurduğu sosyal medya paylaşımının üzerine, “Başkanımız Mehmet Kuş’u ziyaret ettik” notunu yazdı.

Şirketin ortağı Arıkan, ihale tarihinden 12 gün önce Eyyübiye Belediye Başkanı Kuş ile makamında görüşmüştü.

Editör: TE Bilişim