Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, düşünce özgürlüğü konusundaki vaatlerini neden başbakanlığı döneminde yapmadığı sorusuna, 'Türkiye tahayyülünün' de değiştiği yanıtını vermesi dikkat çekti.

Bir de 'keşke yapmasaydım' ve 'İyi ki yapmışım' dediği iki konu olduğunu söyledi.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, eski başbakan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na, “Diyelim ki yeniden başbakan oldunuz, önceliğiniz ne olacak?” sorusunu yöneltti.

 Davutoğlu’nun yanıtı “Düşünce özgürlüğü. Çünkü Türkiye’de fikrini söylediği, yazdığı için kimsenin takibata uğramaktan çekinmemesi lazım. Ayrıca düşünce serbestçe ifade edilemiyorsa herhangi bir sorunun objektif bir şekilde tespiti dahi yapılamaz. Mahkemelerin de bağımsız ve tarafsız karar alacağı ortamı sağlamak mecburiyetindeyiz” oldu.

Yetkin’in “Peki bunları neden başbakanken yapmadınız?” sorusu üzerine Davutoğlu ““Sıkıntılar vardı” dedi.

Yetkin’in sorularına yanıtlayan Davutoğlu, ‘keşkelerini’ ve ‘iyikileri’ni anlattı anlattı. Yetkinreport.com‘daki ‘Davutoğlu: önceliğim düşünce özgürlüğü olacak‘ başlıklı haberde, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde “Keşke yapmasaydım” dediği konu ise 12 Eylül 2015’deki AK Parti Kongresinde tek liste olarak çıkacak adayların -Erdoğan’ın talimatıyla- çoktan hazırlanmış olduğunu görünce, bunu kabullenmiş olması. Bu konuda şimdi “Orada bitmişti aslında. Ama listede, benim de listeye alacağım arkadaşların çoğunlukta olduğunu görünce karşı çıkmadım” diyor…

Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde bir de ‘İyi ki yapmışım’ dediği konu var, o da Avrupa Birliği ile imzaladığı anlaşma…

Editör: TE Bilişim