AKP Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İYİ Parti'yi Millet İttifakı'nda meşruiyet krizlerinin dışında tuttuğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü, İYİ Parti gelenek olarak devleti tartışmaya açan bir gelenekten gelmiyor. İYİ Parti, hakimleri ve savcıları satılmış ilan eden bir gelenekten gelmiyor. İYİ Parti gazetecilere, sanatçılara, öğretmenlere ve çiftçilere ağır hakaretlerin edildiği 'satılmış, iradesini pazarlamış' denen bir gelenekten gelmiyor. İYİ Parti Cumhurbaşkanı'nı, Anayasa'yı gayrimeşru ilan eden bir gelenekten gelmiyor. İYİ Parti 'sözde Cumhurbaşkanı' diyecek kadar millet iradesine hakaret etmeyi göze almış bir gelenekten gelmiyor. Ama Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP, özellikle 2010 yılından sonra Cumhuriyet Halk Partisi ulusalcı gelenekten koptu. Yani geçmişte liderlerin, yani iktidarda olan liderlerin muhatabı olan liderlere bakıyorum. Bir de Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanımızın muhatap kaldığı lidere bakıyorum sahiden üzülüyorum."

Ünal, WhatsApp'ın "Gizlilik İlkesi"ni güncellemesi ve yeni koşulların onayı konusunda kullanıcılarına 8 Şubat'a kadar süre vermesine ilişkin soru üzerine ise "Ben zaten geçtiğimiz eylül ayında bütün arkadaşlarıma WhatsApp'dan ayrıldığıma dair bir mesaj gönderip, WhatsApp kullanmayı bıraktım." yanıtını verdi.

Ünal, açık kaynak kodlu olduğu için Telegram, BİP ve Signal gibi uygulamaları tercih ettiğini söyleyerek, "Ben bunları kullanıyorum. Dolayısıyla WhatsApp gibi değil, WhatsApp 'uçtan uca şifreleme yapıyorum' diyor ama uçtan uca şifreleme yapıp yapmadığını bilmiyoruz. 'Verilerinizi şuralarda, şuralarda kullanacağım, şuralarda kullanmayacağım' diyor ama nerelerde kullanıp kullanmayacağını bilmiyoruz. En son gönderdiği şeyde bütün datayı Facebook ile paylaşacağını belirtti." diye konuştu.

WHATSAPP TARTIŞMALARI

Ünal, WhatsApp'ın "Gizlilik İlkesi"ni güncellemesi ve yeni koşulların onayı konusunda kullanıcılarına 8 Şubat'a kadar süre vermesine ilişkin sorusu üzerine, "Ben zaten geçtiğimiz eylül ayında bütün arkadaşlarıma WhatsApp'dan ayrıldığıma dair bir mesaj gönderip, WhatsApp kullanmayı bıraktım” dedi.

Açık kaynak kodlu olduğu için Telegram, BİP ve Signal gibi uygulamaları tercih ettiğini söyleyen Mahir Ünal, "Ben bunları kullanıyorum. Dolayısıyla WhatsApp gibi değil, WhatsApp 'uçtan uca şifreleme yapıyorum' diyor ama uçtan uca şifreleme yapıp yapmadığını bilmiyoruz. 'Verilerinizi şuralarda, şuralarda kullanacağım, şuralarda kullanmayacağım' diyor ama nerelerde kullanıp kullanmayacağını bilmiyoruz. En son gönderdiği şeyde bütün datayı Facebook ile paylaşacağını belirtti” diye konuştu.

‘İNŞALLAH FACEBOOK DA KABUL EDECEK’

Youtube, TikTok ve Dailymotion uygulamalarının hukuki ve mali muhataplık oluşturmayı kabul ettiklerini hatırlatan Ünal şunları söyledi: "İnşallah Facebook da kabul edecek diye bekliyoruz. Bu hukuki ve mali muhataplık neden önemli, şunun için önemli; devletin kendi vatandaşlarının hukukunu koruması için bu siber egemenlerin bu hukuki muhataplığı kabul etmesi ve bunu ne yapması gerekiyor, konuşması gerekiyor. Bu konuda da herkesin açık olması gerekiyor. Açık ve şeffaf olması gerekiyor önümüzdeki süreçte en çok konuşacağımız konulardan bir tanesi.” 
 

Editör: TE Bilişim