AK Parti’nin eski genel başkan yardımcılarından ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İstanbul seçimlerinin ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu’na yakın isimlerden olan Özdağ, “İstanbul Seçimi,İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı olsun.Demokrasi kazandı,Hukuk kazandı.Türk insanı baskıcı,otokrat yönetim tarz ve söylemlerine razı olmayacağını gösterdi. Herkes siyasetini bu yeni eğilime göre belirlemek durumundadır.Türkiye,büyük bir çoğunlukla kamplaştıran,kutuplaştıran,ayrıştıran siyaset biçimini reddetmiştir. Bu seçimin sonuçları İstanbul ile sınırlı kalmayacaktır. Başka siyasi yansımaları da olacaktır.

‘KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZ OYLARININ KİMSENİN TEKELİNDE OLMADIĞINI GÖSTERMİŞTİR’

Kürt kökenli vatandaşlarınız, kardeşlerimiz oylarının kimsenin tekelinde, cebinde olmadığını da göstermişlerdir. Artık eski siyaset tarzının vatandaş tarafından rağbet görmediğinin bir yansımasıdır,ifadesidir. ‘Bugünden itibaren siyasette kartlar yeniden karılacak ve yeni siyasi aktörler ortaya çıkacaktır.

‘VATANDAŞ, ‘TEK ADAM YÖNETİM VE TARZINI İSTEMİYORUM’ DEMİŞTİR’

Bu seçimin en önemli sonuçlarından bir tanesi de budur.’ derken, vatandaş, kamplaştırma, kutuplaştırma istemiyorum demiştir. Tek adam yönetim ve tarzını istemiyorum demiştir. Siyasallaşan bir yargı istemiyorum demiştir. Her alanda şeffaflık istiyorum demiştir. Demokrasi istiyorum,Adalet istiyorum,barış ve kardeşlik dili,uzlaşı istiyorum, bağımsız yargı istiyorum, kuvvetler ayrılığı istiyorum,eğitimde fırsat eşitliği, gelir dağılımında adalet istiyorum demiştir. Yüce dinimiz İslam’ın sandığa götürülüp siyasi hırslar uğruna oylamaya tabii tutulmasını istemiyorum demiştir. Veeee ekonomi ve Devlet yönetiminin ehil ellere, liyakatli kişilere verilmesini istiyorum demiştir.” ifadelerini kullandı.

Özdağ, açıklamasının sonunda “Ya YENİ HAL,ya YENİ HAL….” dedi.

Editör: TE Bilişim