Akit Tv programcısı Ali Tarakçı şu açıklamayı yaptı "  Türkiye ekonomisi ve Türkiye yönetilemez hale gidiyor.

Türkiye eninde sonunda IMF ile masaya oturacak ve aynı zamanda bir erken seçim olacak.

Merkez Bankası geçen gün bir veri yayınladı.  Merkez Bankası'ndaki rezervler ile ilgili 12 Nisan tarihli dolar rezervi 12 milyar dolar bu 12 milyar doların yanında da 65 milyar dolar bankalarda bulunuyor.

IMF ile masaya oturacağı ve erken seçimin gerekçelerinden bir tanesi de 2019 yılında Türkiye'nin ödediği toplam dış borcu 173 milyar dolar civarında olduğunu bunun Türkiye'nin ve ithalat ihracat dengesi açısından ekonomi kötü bir sürece doğru gitmesi açısından kendi iç kaynaklarıyla ödeyemeyeceğini ve bugün itibarıyla hukuktan ve demokrasiden uzak kutuplaşma ile beraber dışarıdan kaynak bulamıyoruz.

Para bulamıyoruz yabancı sermaye fırsatını bulduğu anda kaçıyor ve en önemlisi de uzun vadeli borçlar bulamıyoruz.

IMF'den başka bir çare ve seçeneğinin de olmadığı açıkça gözüküyor.

Şimdi böyle bir noktada sayın Erdoğan yerel seçimler sonucunda bir partiye gidiyor ama şöyle de bir gerçeği var Cumhur ittifakının aldığı toplam oy %50 2. Sayın Bahçeli'nin hesabını da devreye sokacak olursak AK Parti'nin oy oranı 33.5 civarında.

Şimdi hem ülke ekonomisinin geldiği nokta hukuksuzluk da adaletsizlik de geldiğimiz nokta yerel seçimler üzerine İstanbul'da yapılan itirazlar kimi kesimlerce AK Parti'nin iktidara seçimle devre etmeyeceği konusunda kaygının kuvvetlenmesine sebep oldu.  Bunların hepsini bir bütün olarak baktığımızda

Türkiye'nin Erdoğan'ın MHP'nin ve ekonomi ile birlikte küçüldüğünü görüyoruz, bu küçülmeye yönelik olarak da MHP ile olan koalisyonun ya da işbirliğinin ya da Cumhur İttifakının sorunları çözmek den uzak olduğunu aynı zamanda, Türkiye'deki ortamı gerginleştirdiği, aynı zamanda uluslararası sermaye ve çevrelere güven vermediğini çok net bir şekilde gördüğünü düşünüyorum.

Buradaki en büyük olay 7 haziran 2015 seçimlerinden sonra Ahmet Davutoğlu'nun yapmak istediği gerçekleştirmek istediği ama Erdoğan'ın son anda müdahale ettiği CHP- AK parti koalisyonu bugün itibariyle koşulları yoktur.

AK Parti'nin MHP dışında bir parti ile ittifak yapması mümkün değildir, ancak bu ittifak yeni bir erken seçimle bozulabilir. Erken seçim kararının bile problemi çözeceğini düşünmüyorum, çünkü mevcut sistem buna müsait değil erken seçim kararını da sorunları çözeceğini düşünmüyorum." dedi

PROGRAMIN TAMAMI

Editör: TE Bilişim